Gazeteci İsmail Saymaz, Gezi Davası hakiminin FETÖ itirafçısı olduğu iddia edilen eşine ilişkin yeni detayları paylaştı

Gazeteci İsmail Saymaz, Gezi Davası hakiminin FETÖ itirafçısı olduğu iddia edilen eşine ilişkin yeni detayları paylaştı
Gezi Davası'nın hakiminin FETÖ itirafçısı olduğu iddia edilen eşine ilişkin yeni detayları gazeteci İsmail Saymaz anlattı.

Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr''de bugün yayınlanan "Gezi Parkı hakiminin eşi FETÖ şüphelisi çıktı" başlıklı yazısında, Gezi Davası hakimlerinden AKP''li Murat Bircan ve "FETÖ" itirafçısı olduğu ortaya çıkan eşine ilişkin yeni detayları aktardı.

Saymaz''ın bugünkü yazısına göre AKP''li hakim Murat Bircan''ın eşi Arzu Bircan, "FETÖ"den soruşturma geçirmiş. Ayrıca Bircan çiftinin çocukları 7 yıl boyunca "FETÖ" okullarında eğitim görmüş.

Yazısında 15 Temmuz’dan sonra Samsun Bafra’da iş insanı S.B. ile avukat eşi M.B.’nın "FETÖ"den gözaltına alındığını aktaran Saymaz, M.B.’nin “Bir arkadaşım var. FETÖ hakkında çok şey biliyor. Konuşmak istiyor. Ancak savcılığa gelmekten korkuyor” dediğini belirtti.

O dönem Bafra Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi''nde hemşire olarak görev yapan Arzu Bircan’ın başsavcılığın çağrısı üzerine adliyeye gittiğini söyleyen Saymaz, Bircan’ın çalıştığı sağlık merkezinde, yaşadığı apartmanda, gidip geldiği Bafra Belediyesi''nde cemaatçi bildiği kim varsa, eşi ve çocuklarıyla birlikte isim isim itiraf ettiğini kaydetti.

“Bircan''a, itiraflarına rağmen şikayetçi sıfatıyla işlem yapıldı” diyen Saymaz, “Savcılık kaynakları ‘Kendisi gelip ifade verdiği ve o aşamada elimizde delil olmadığı için şüpheli sayamazdık’ diyor” aktarımında bulundu.

Saymaz, devamındaki gelişmeleri ise şöyle aktardı:

“Avukat M.B''nin cep telefonunda Arzu Bircan ile 17 Temmuz 2016 tarihli yazışmalara ulaşıldı. Bircan, yazışmada, ‘Beni de tehdit ettiler. Böyle ayrılınmıyor, biliyorsun değil mi diye’ şeklinde yazmıştı. Bu ifade, Bircan''ın 17-25 Aralık''tan sonra da FETÖ ile ilişkisinin sürdüğünü kanıtlıyordu.

Savcılıkta M.B.''ye ‘Arzu Bircan''ın bağlantısı var mı?’ diye soruldu.

M.B., şöyle yanıt verdi:

‘Bircan''ın da benim de bağlantımız vardı. Arzu, 17/25 Aralık''tan sonra ayrıldı. Darbe girişiminden sonra devlete yardımcı olmak için elimizden geleni yaptık.’

Bu yeni kanıtlar üzerine Bircan hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığında FETÖ üyeliğinden soruşturma açıldı. Bircan Ailesi''nin iki çocuğunu 2007''den 2014''ün yaz ayına kadar FETÖ''nün Özel Bafra Delta Koleji''nde okuttuğu belirlendi. Ancak bu, örgüt üyeliğine kanıt sayılmadı. Bircan hakkında 17 Aralık 2018''de kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildi.

Bircan, FETÖ''den soruşturulurken eşi Murat Bircan da 24 Haziran 2018''deki seçimde AK Parti''den milletvekili aday adayı oldu.

Bir yıl sonra da yargıya geçti.”

İlgili Haberler