Gıdalardan korona virüs kapmamak için bunlara dikkat

Gıdalardan korona virüs kapmamak için bunlara dikkat
Rus virolog Feliks Yerşov, gıdalardan korona virüs kapmamak için yapılması gerekenleri söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs, birçok yolla insandan insana geçiyor. Uzmanlar, şu ana kadar gıda yoluyla bulaşmanın yaygın olmadığını belirtse de korona virüsün gıdalar aracılığı ile de bulaştığı biliniyor. 

Rusya Bilimler Akademisi’nden virolog Feliks Yerşov, NSN ajansına demecinde bağırsak enfeksiyonlarını önlemeye yönelik standart yöntemlerin insanların yeni korona virüsü su ve gıda yoluyla kapmamalarına yardım edebileceğini ifade etti.

AĞIZ YOLUYLA BULAŞMAYA DİKKAT 

Korona virüs enfeksiyonunu akut solunum viral enfeksiyonundan farklı kılan özelliğinin fekal ve oral yoldan bulaşma olasılığı olduğunu hatırlatan Yerşov, bunun gerçek bir tehlike teşkil ettiğini ve önleyici tedbirler gerektirdiğini vurguladı.

Rus uzman, “Her ev hanımı ısıl işlemin virüsleri öldürdüğünü bilir. Bu nedenle suyun kaynatılması, şüpheli kaynaklardan içilmemesi gerekiyor” diye konuştu.

"KAYNATILMIŞ SU İÇİLMELİ" 

Filtre sistemi ile arıtılmış ya da kaynatılmış suyun içilmesini tavsiye eden Yerşov, tüketilen gıdaların ve ellerin iyice yıkanması ve çocukların dikkatli bir şekilde izlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Rus virolog, mümkün mertebe yemeklerin de ısıl işlemden geçirilerek tüketilmesini önerdi.