Göbek yağlarından kurtulmak için birebir! Metabolizmayı hızlandırıp, kilo verdiriyor

Göbek yağlarından kurtulmak için birebir! Metabolizmayı hızlandırıp, kilo verdiriyor
Yaz ayının gelmesiyle beraber vatandaşlar “Göbek yağları eritme”, “Göbek yağlarını ne eritir” şeklinde arama yapmaya başladı. İnsülin hormonu salınımını kontrol altına alarak, beslenmenizde değişiklikler yaparak ve hayatınıza sporu ekleyerek göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Detaylar haberimizde…

(HÜRRİYET GAZETESİ)

İnsülin hormonu salınımını kontrol altına alarak, beslenmenizde değişiklikler yaparak ve hayatınıza sporu ekleyerek göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Tüm bunları yaparken bazı kürlerden de faydalanabilirsiniz. Ancak bilinmelidir ki tek başına hiçbir kür mucize değildir. Sürecinizi destekler niteliktedir. Diyetisyen Zülbüncan’ın püf noktaları şu şekilde:

Kırmızı kür

Malzemeler

1 kâse probiyotik yoğurt,

1 küçük rendelenmiş kabak,

1 çay kaşığı pul biber,

2 yemek kaşığı yulaf kepeği,

Yapılışı: Bütün malzemeleri bir kâsede karıştırın. Sabah uyandığınızda 1 bardak ılık su ile tüketmeniz gün boyunca daha doygun hissetmenizi sağlayacaktır.

Yeşil kür

Malzemeler

1 demet maydanoz,

1 tane yeşil elma,

1 limon suyu,

1 kupa demlenmiş yeşil çay

Sarı kür

Malzemeler

1 halka ananas,

1 fincan beyaz çay,

1-2 tane kabuk tarçın,

1 fındık büyüklüğünde zencefil

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda güzelce karıştırın. Gün içinde ara öğün olarak kullandığınız zaman metabolizmanıza destek olacaktır.

Probiyotik kür

Malzemeler

1 bardak kefir,

1 çay kaşığı sipiriluna

Ara öğünlerinizde meyvenizin ya da kuruyemişinizin yanında ana öğünlerinizde ise yemeğinizin yanında tercih edebilirsiniz.