Gökçek'in yerine önerdiği 2 isim

Gökçek'in yerine önerdiği 2 isim
AKP Genel Başkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından istifa edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in koltuğuna geçmesi için iki isim önerdiği öne sürüldü.

Gökçek istifa ettikten sonra 140 meclis üyesi olan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde seçim yapılacak. Belediye meclisinde 100 AKP’li, 21 CHP’li, 15 MHP’li, 1 BBP’li ve 3 bağımsız belediye meclis üyesi bulunuyor. Yeni başkanı belirleyecek seçimde İstanbul’un aksine ilk turda AKP’nin adayının 3’te 2 çoğunluğu bularak seçilmesi bekleniyor.

ELMADAĞ SÜRPRİZİ

AKP’de kulislerde de ismi geçen bazı ilçe belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ifade ediliyor. Kulislerle yapılan ilk değerlendirmeler şöyle:

-Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki: Temsil kabiliyeti yüksek, ancak teşkilatta destek göremeyebilir.
-Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: Teşkilatta destek göremeyebilir.
-Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna: Çalışkan. Teşkilatla sorun yaşamaz. 

Baştan beri ismi dillendirilen bu üç kişi arasında ibre Mustafa Tuna’yı işaret ederken, dış ilçelerden Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’in de yarışın içinde olabileceği, teşkilatın da Şahin’e sıcak bakabileceği öne sürülüyor.

GÖKÇEK’İN ÖNERİLERİ

Hürriyet'ten Deniz Gürel'in haberine göre, Gökçek’in Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin ve Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ismini önerdiği, ancak bu iki ismin şansının yüksek olmadığı iddia ediliyor. Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız’ın da isminin değerlendirilenler arasında olduğu belirtiliyor. Yıldız, 28 Şubat döneminde Sincan Belediye Başkanı’yken görevden alınmış ve cezaevine gönderilmişti.

İlgili Haberler