Gökyüzünde dehşetin tablosu. Gazze’den atılan roketler ve onları kovalayan İsrail füzeleri

Gökyüzünde dehşetin tablosu. Gazze’den atılan roketler ve onları kovalayan İsrail füzeleri
Fransız haber ajansı AFP İsrail’de yılın fotoğraflarından birini çekti. Son dönemde İsrail-Filistin arasında artan gerilim nedeniyle yüzlerce Hamas füzesi İsrail’i hedef alıyor. Ancak İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemi birçok füzenin hedefine ulaşmasına izin vermiyor. AFP de gece gökyüzünde füzelerin savaşından muhteşem bir kare yakaladı.

Gazze’den atılan roketler ve onları kovalayan İsrail füzeleri

Gazze''de İsrail''e yönelik roket ve tanksavar füzeleriyle saldırı düzenleyen Filistinli grupların, taktik değiştirerek Demir Kubbe''yi aşmaya başladığına dikkat çekiliyor.

İsrail, geçtiğimiz hafta Gazze''den binden fazla roket atıldığını açıkladı. Bu roketlerin yaklaşık 850''sinin Demir Kubbe tarafından imha edildiği veya İsrail topraklarına düştüğü belirtildi. Açıklamaya göre, kalan 200 civarındaki roket de Gazze Şeridi sınırları içerisine düştü.

İsrail Savunma Bakanlığı verilerine göre, Hamas ve İslami Cihad örgütlerinin elinde genelde İran, Rusya ve Suriye menşeli 16 bin civarında füze bulunuyor. Bunlardan kontrolsüz atılan 10 km menzilli ‘Kassam’ ile ‘Grad’ füzeleri Gazze’deki atölyelerde üretiliyor. İran yapımı ‘Seccil-55’, Suriye yapımı ‘M302’ ve yine İran kökenli ‘Fecr-5’ 100 km menzilli füzeler ise bir şekilde buraya ulaştırılmış. Demir Kubbe savunma sistemi nasıl deliniyor? Hamas, her seferinde 100 kadar füzeyi aynı anda ateşliyor. Bu füzelerin çoğu kısa menzilli Kassam. Demir Kubbe bu küçük füzeleri avlamaya çalışırken 200 kg patlayıcı taşıyabilen taktik ‘Fecr-5’ füzeleri İsrail şehirlerine ulaşabiliyor.

Fotoğraf: Agence France-Press

İlgili Haberler