Google harita değişiyor: Artık bambaşka olacak

Google harita değişiyor: Artık bambaşka olacak
Google, dünya genelinde milyonlarca insanın sıkça kullandığı Google Haritalar uygulaması üzerinde yenilik çalışmaları yapıyor.

Popüler navigasyon uygulaması, ara yüzünde yer alan renkleri güncelleyerek kullanıcılara daha rahat bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Yeni renklerin Apple Maps uygulamasındaki renklere benzerliği dikkat çekti.

Açık tema üzerinde gerçekleştirilen değişikliklerde, suların bulunduğu alanların rengi daha açık ve yeşile dönük tonlarda tasarlandığı görüldü.

Ağaçlık bölgeler, daha yoğun ve canlı bir yeşil tonuyla vurgulanarak doğanın tonunu daha iyi yansıtıyor. Yolların rengi ise daha belirgin ve koyu gri tonlarıyla öne çıkıyor. Google Haritalar'ın eski sürümü ile yeni sürümünü yan yana getirdiğimizde bu değişiklikler net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Aynı karşılaştırmayı Apple Maps ile yaptığımızda da benzerlikler açıkça ortaya çıkıyor.

fgdffgdfgdfgd.jpg

Karanlık tema üzerindeyse değişiklikler daha sınırlı. Genel olarak suların bulunduğu bölgelerde koyu renk tonlarına rastlanıyor. Ancak bu değişikliklerin genel kullanıcı deneyimine ciddi bir etkisi olup olmadığını uygulama yeni tasarımına kavuştuktan sonra belli olacak. Ayrıca, yol tariflerinde kullanıcıya rehberlik eden panel, daha koyu bir yeşil tonuna sahip. Bu, özellikle gece kullanımda göz yorgunluğunu azaltmayı amaçlıyor.

dsfdfsf.jpg

gfgfgfgfgfdgf.jpg

Kaynak: Teknolojioku

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum