Hükümetin açıklamaları teminattır

Hükümetin açıklamaları teminattır
Hükümetin açıklamaları teminattır

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, PKK’nın sınır dışına çekilmesiyle ilgili olarak, “Sorunsuz, problemsiz ve bir tek kişi

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, PKK’nın sınır dışına çekilmesiyle ilgili olarak, “Sorunsuz, problemsiz ve bir tek kişinin burnu kanamadan, sürece katkı verecek şekilde ilerlesin” dedi. Hükümetin açıklamalarının sorumluluğu aldığını gösterdiğini kaydeden Kışanak, bu açıklamaları teminat olarak kabul ettiklerini ve herhangi bir askeri operasyon ve provokatif girişimden doğrudan hükümeti sorumlu tutacaklarını söyledi. Partisinin Grup Toplantısı’nda konuşan Kışanak, hızlı şekilde reformları gündeme getirerek Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

 


CHP’ye eleştiri

 


Kışanak, CHP’nin tutumunu eleştirirken, bu tutumun CHP’ye oy verenler tarafından sorgulanmasını istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alperen Ocaklarına gitmiş olmanın heyecanıyla MHP ağzıyla konuşma yaptığını anlatan Kışanak, ancak bunun Türk demokrasisine fayda veren bir konuşma olmadığına dikkat çekti. MHP’nin CHP’ye ihtiyacı olmadığını, zaten onların çalıştığını kaydeden Kışanak, herkesin bu dönemde üslubuna dikkat etmesi gerektiğini, ancak Kılıçdaroğlu’nun sabah akşam ağzından terör kelimesini eksik etmediğini dile getirdi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Diyarbakır’da katıldığı törende yaptığı açıklamada, “Bu saatten sonra provokasyonun içeriden olabileceğini tahmin etmiyorum. Olabilecek provokasyon dış destekli, dışarıdan süreci bozmaya dönük olabilir. Bölgede gerek askerlerin gerekse polislerin gözlerinde geçen yıllara nazaran daha büyük rahatlama ve umut gördük. Savaşın acısını yaşayanlar barışın kıymetini daha iyi anlıyorlar” dedi.