Çekilmeyi izlemek anayasal suçtur!

Çekilmeyi izlemek anayasal suçtur!
Çekilmeyi izlemek anayasal suçtur!

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, “Teröristlerin 5’erli gruplar halinde sınır

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, “Teröristlerin 5’erli gruplar halinde sınır
dışına çıkışına seyirci kalmak suçtur ve bu sorumluluktan hiç bir kurum muaf olmayacak” dedi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirirken Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, PKK’lıların sınır dışına çekilmesi konusunda şunları söyledi: “Atılan adımlar anayasal bir suçtur. Hükümet iradesinin devleti dönüştürmeye yetkisi bulunmamaktadır. Bu yüzden PKK’lıların 5’erli gruplar halinde sınır dışına gidişini seyretmek suçtur ve uyarmak isterim ki bu sorumluluktan hiçbir kurum muaf olmayacaktır. Yarın (bugün) başlayacağı iddia edilen PKK’lıların gitmesine hukuk kaidelerinin neresinde yer vardır? Sınırlarımızda cirit atanlara güle güle demek nasıl bir teslimiyettir? Bu gelişmelerin hiçbir noktasında MHP destek olmayacak ve en önemlisi sessiz kalmayacaktır.”

 


Sen kime bağlısın

 


Devlet Bahçeli, İmralı ile pazarlık yapan Başbakan Erdoğan’a şöyle seslendi: “Pazarlık yapa yapa senin gözün bir şey görmemekte, kafan bir şey almamaktadır. MHP’yi zedelemek Başbakan’ın çapını aşacak. Sayın Başbakan asıl sen nereye bağlısın. İmralı’ya mı bağlısın Kandil’e mi bağımlısın? Kimler tarafından yetkilendirildin? Bu hallere nasıl düşürüldün? Sen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı mısın yoksa BOP’un eşbaşkanı mısın?” Bahçeli, Erdoğan’ın Akil İnsanlar Heyetine de sert tepki göstererek şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan ve İmralı canisinin güdümüne girenler ülkemizi bölmek için uğraşmaktadır. Erdoğan’ın maşa olarak kullandığı 63 aklını yemiş, faaliyetlerine devam etmektedir. Başbakan Erdoğan bunları irşat heyetine benzetmiştir. Bunları irşat heyetiyle bir tutmak kimsenin haddi değildir. Anaların gözyaşlarını teröristlerin çıkarlarıyla eş tutanlara yazıklar olsun, analar ağlamasın temennisiyle kirli niyetlerine mazeret arayanlara en net cevap anneler tarafından verilecektir. Analar ağlamasın sözünü PKK masasında harcayanlara sesleniyorum ki yazıklar olsun. Terör düşkünlerine yeni mandacılara haykırıyorum ki, hepinize yazıklar olsun. Cenab-ı Allah sizleri bildiği gibi yapsın.”

 


Abaküs önerisi

 


Başbakan Erdoğan’ın, 63’lüklere tepki gösterenlerin 4 bin 980 kişi olduğunu söylediğini belirten MHP lideri şöyle devam etti: “Ey Başbakan, ya sen işlem bilmiyorsun yeniden abaküs başına oturman gereklidir, ya da birileri seni fena kandırıyor. 63’lükler bölücülüğe göz kırparken milli değerlerimizi dağlamaktadır. Milli mücadele kahramanları aleyhine fetvalar veren din bezirganlarıyla milli ruhu kırmaya çalışan BOP’çuların ve 63’lüklerin arasında asla bir fark yoktur. Sayın Başbakan, 63’lükleri ille de benzeteceğin birileri varsa, o da milli tarihimize 150’likler olarak geçen sabıkalı hainlerden başkası olmamalıdır.”

 

Kimse İmralı canisinin affını beklemesin

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “İmralı ile Bahçeli’nin de iktidar ortağı olduğu dönemde görüşmeler oldu. Ne pazarlığı yapıldığını açıkla” sözlerine sert cevap veren Devlet Bahçeli, şunları söyledi: “Başbakan bizim İmralı ile görüştüğümüzü iddia etmiştir. İmralı canisi Mayıs 1999’da yargılanmaya başlamış, sadece bağımsız yargı tarafından sorgulanmış ve aldığı canların hesabı sorulmuştur. Pazarlık ayrı şey, sorgulama ayrı bir şeydir. Sen AKP’ye oy verenleri saf mı sanıyorsun ey Başbakan.” Bahçeli şöyle devam etti: Erdoğan gün gelecek çark edecek ama yaptıklarının vebalinden kurtulamayacak. Herkes emin olsun ki kimse İmralı canisinin affını göremeyecektir. Kimse Kürt kardeşlerimi PKK’ya kuyruk yapamayacak. Hiç kimse PKK’nın Türkiye’yi rehin almasına şahit olamayacaktır.”