PKK’lı teröriste yol verdiler

PKK’lı teröriste yol verdiler
PKK’lı teröriste yol verdiler

Mehmetçik’in katili silahlı PKK’lılar TSK gözetiminde ellerini kollarını sallayarak Kandil’e gidiyor

Mehmetçik’in katili silahlı PKK’lılar TSK gözetiminde ellerini kollarını sallayarak Kandil’e gidiyor

 

Türkiye bunu da gördü; Habur’da sürece göz yuman çadır mahkemesi skandalına, hukuk devletinin ‘kanunsuz emir’le yenilmesi utancı eklendi, aziz şehitlerimizin kemikleri sızladı!

 

Mehmetçik katilleri silahlı PKK’lılar asker gözetiminde ellerini kollarını sallayıp Kandil’e gitmeye hazırlanırken, örgüt çekilmeye bir gün kala kendilerine en büyük desteği sağlayan hükümete yeni şartlar öne sürdü. PKK’nın “silahlı grup” olarak adlandırdığı HPG, devletin karakol ve baraj inşaatlarını “provokotif” olarak tanımladı ve yapımlarının derhal durdurulmasını isterken, İHA’ların keşif uçuşlarının çatışmaya zemin hazırladığını ima etti. Açıklamada, “üslenmenin”  “Güney Kürdistan” da, (Irak’ın kuzeyi) gerçekleşeceği belirtilerek, şöyle denildi:

 


İlk durak G. Kürdistan

 


“Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü hedefiyle önderliğimizin Kuzey Kürdistan’da mevzilenen güçlerimizin sınır dışına çekilmesi talebi yönetim tarafından değerlendirilmiş ve geri çekilme kararı alınmıştır. Kuzey Kürdistan’da bulunan güçlerimiz birçok alanda doğa koşullarının engelleyici etkisine rağmen 8 Mayıs’tan itibaren geri çekilme sürecini başlatacak. Çekilen güçlerimiz Güney Kürdistan’da bulunan Medya Savunma Alanları’nda üslenecek. Güçlerimizin ilk grupları bir hafta içinde Irak Kürdistanı’na ulaşacak. Geri çekilme sürecinin başarıyla gerçekleşmesi için KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’nın belirttiği 6 maddeye uyacağımızı belirtmek istiyoruz.”

 


İHA’lara tepki

 


Açıklamada özellikle “ateşkes sürecinin” başlamasıyla birlikte “Kuzey Kürdistan” da hız verilen karakol ve baraj inşaatlarının provokatif nitelik taşıdığı, engelleyici bir rol oynadığı ileri sürülerek, “İnsansız hava araçlarının sürekli keşif faaliyetinde bulunması geri çekilme sürecini geciktirmekte, Kürdistan’da yoğunlaşan askeri sevkıyat ve hareketlilik geri çekilme sürecini olumsuz etkilemekle kalmayıp provakasyon ve çatışmalara zemin sunmaktadır. Gerilla güçlerimizin hızlı bir tempoyla geri çekilebilmesi için dile getirilen bu tür faaliyetlerin durdurulması hayati önem taşımaktadır” iddiasında bulunuldu. Açıklamada, “Sonuç olarak 8 Mayıs 2013 günü itibarıyla başlatacağımız geri çekilme sürecini başarıyla tamamlayıp HPG olarak bu tarihi süreçte Önderliğimizin çözüm çabalarının başarıya ulaşması için üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğiz” satırları yer aldı.

 

“Bombalarsanız misilleme yaparız!”

 

Terör örgütü ile AKP hükümetinin Oslo’da yaptığı görüşmelerde hazır bulunan PKK elebaşlarından Sabri Ok, Kandil’de görüştüğü İndependent gazetesi yazarına çekilme süreciyle ilgili açıklamalar yaptı. Ok, “2 bin kadar PKK’lı 1-2 ayda çekilecek ve karşılığını alıp alamayacağını görmek için silahlarıyla birlikte Kandil’de bekleyecek” dedi. “Türk ordusu ateşkese uyuyor” diyen Ok, “Bazı insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçakları uçuyor ama saldırı yok. Ordunun ateşkese sadık kalması durumunda çekilme 1-2 ay sürer. Ama herhangi bir bombardıman olursa, herhangi bir şey, çekilmeyi derhal durduracağız ve misillemede bulunacağız” sözleriyle Türkiye’ye adeta meydan okudu. Sabri Ok, mülakat sırasında ayrıca “30 yıllık mücadelenin en güçlü dönemi yaşanıyor” sözlerini de kullandı. İndependent gazetesinin Orta Doğu uzmanı tanınmış muhabir ve yazarı Patrick Cockburn, yazısında Kuzey Irak’taki bazı Kürt politikacılarının PKK’nın tavizlerini başında vererek ve elinde pek bir koz bırakmayarak hata yaptığını savunduklarını belirtikten sonra Sabri Ok’un, “PKK’nın tavizlerine rağmen Türkiye’nin baskılarını” sürdürmesi durumunda ne Türkiye ne de kimse için iyi olmayacağını söylediğini aktardı.