Android 13'le Sim kart olayını tarihe gömüyor

Android 13'le Sim kart olayını tarihe gömüyor
Android 13'le birlikte eSİM sistemine geçiliyor. Çift bağlantıya izin veren bu sistemin patenti şu anda Google'da.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Google’ın önümüzdeki ay gerçekleştireceği geliştirici etkinliği I/O 2022‘de Android 13 hakkında bazı detayları açıklaması bekleniyor. Tabi etkinlik yaklaştıkça ve beta sürümleri piyasaya sürülmeye devam ettikçe yeni işletim sistemi hakkında detaylar ortaya çıkıyor. Bunlardan birisi de eSIM teknolojisi oldu.

eSIM teknolojisi yurt dışında akıllı saatten telefona birçok cihazda yaygın bir şekilde kullanılıyor olsa da, ülkemizde yeni yeni kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başladı. Türkiye’deki GSM operatörleri bu teknoloji için şu anda Apple, Huawei ve Samsung‘un sınırlı sayıdaki telefonuna destek sunuyor.

ANDROİD 13, TEK ESIM İLE ÇİFT BAĞLANTI İMKANI SUNACAK!

Örneğin: iPhone 13 Pro‘yu satın aldığınızda fiziksel SIM kart yuvasına ek olarak eSIM’i de kullandığınızda aynı anda iki operatörden hizmet alabiliyorsunuz. Yani çift SIM’li bir telefonunuz oluyor. Google’ın Android 13 ile birlikte eSIM konusunda bir ilke imza atacağı ve tek eSIM desteğine sahip olan bir telefonda çift bağlantıya izin vereceği ortaya çıktı.

Bunun için şirket, bir eSIM’in aynı anda iki operatöre aktif olarak bağlanmasına izin veren çoklu etkinleştirilmiş profiller (MEP) teknolojisini geliştirdi. 2020 yılında bunun patentini aldı ve aradan geçen iki yılın ardından Android 13’ün son sürümü ile bu yılın sonunda kullanıcılara sunması bekleniyor.