Gözaltına alınan Müfid Yüksel serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Müfid Yüksel serbest bırakıldı
İYİ Parti'ye yönelik ağır hakaretlerde bulunan ve açılan dava sonucu gece yarısı gözaltına alınan Atatürk düşmanı Müfid Yüksel, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

İYİ Partililer hakkında çok ağır ifadeler kullanan Yeni Şafak eski yazarı Müfid Yüksel Müfid Gürsel, açılan davanın ardından gece yarısı gözaltına alınmıştı.

Yüksel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gece yarısı polisler evime geldi. Ortada bir neden de belirtilmeden apar topar karakola götürülüyorum.İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Muhtemelen İYİ Partinin aleyhimde açtığı dava” yazarak durumu takipçilerine duyurmuştu.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Erdal Aktaş’a konuşan Yüksel, sosyal medyadan paylaştığı bir mesaj gerekçesiyle, İYİ Parti'nin aleyhinde dava açtığını söyledi.

Yüksel, Balat Karakolu’na götürüldüğünü ve Çağlayan Adliyesi’nde ifade vermesinin ardından serbest bırakıldığını aktardı. Yüksel ayrıca kendisine hiç mahkeme celbi ulaşmadığını belirterek gözaltını kararı karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Yüksel dava konusu mesajla ilgili “Bir dönem İYİ Parti’liler ağır hakaretlerde bulunuyordu, ben de bir tweet attım ancak sonra hemen kaldırdım” dedi.

İYİ PARTİ ALEYHİNE MESAJ PAYLAŞMIŞTI

Yüksel, Twitter’da bir sosyal medya kullanıcısının kendisine İYİ Parti’yle ilgili attığı tweet’e, “İYİ Parti, Sabetaycı/Kripto Partisi” şeklinde cevap vermişti.

Yüksel’in attığı tweete, İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mehmet Aslan’dan çok sert tepki gelmiş, Aslan, “Bu adi iftiranı ispatlamazsan namertsin, şerefsizsin! Bunun hesabını vereceksin! Türk düşmanı” ifadelerini kullanmıştı.