GSS borçlusu isyan etti: "Öleyim mi?"

GSS borçlusu isyan etti: "Öleyim mi?"
Genel Sağlık Sigortası (GSS) adı altında borçlandırıldığını söyleyen vatandaş, SGK’yı arayıp “Öleyim mi?” diye tepki gösterdi.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlusu vatandaşların sağlık hizmetlerinden yeni yıl itibariyle yararlanamaması için verilen ek süre dolarken bir vatandaşın feryadı yürek burktu.

BirGün gazetesinin haberine göre, Çağrı Öner isimli bir vatandaş GSS kapsamında borçlandırıldığını belirtti. Borçları yüzünden eczaneden ilaç alamadığını belirten Öner’in bin 574 TL’si faizden olmak üzere toplam 4 bin 607 TL borcu bulunduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı’nı aradığını ve “Bir şey yapamayız” yanıtı aldığını belirten Öner, ayrıca "Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ni (CİMER) aradım, 'Öleyim mi?' dedim, 'Borcunuzu ödemek zorundasınız' şeklinde cevap aldım" dedi.

“ÖDEYEBİLECEK MİSİN? DİYE SORAN YOK”

Öner, her gün borcuna faiz işlendiğinin aktararak, “Günlük borcuma baktım, dünden bugüne 2 TL artmış. Yani bir de üstüne günlük faiz veriyorlar. Çözüm olarak ‘Borcunu öde’ diyorlar, ‘Ödeyebilecek misin?’ diye soran ise yok” dedi.