Ramazan ayının en sevilenleri; pide, güllaç ve sirkengebin şerbeti nasıl keşfedildi? Ramazan sofralarının olmazsa olmazı "Ramazan pidesi" her yıl olduğu gibi bu yıl da ağızları tatlandırmaya, mideleri şenlendirmeye devam ediyor. Yemek sonrası yenilen güllaç ve içilen sirkengebin şerbeti de öyle. Peki bu yiyecekler nasıl keşfedildi hiç düşündünüz mü?
Güllaç nasıl yapılır. Güllaç tarifi ve kullanılan malzemeler. Güllaç yapımının püf noktaları nelerdir? Ramazan denince akla gelen birkaç lezzetten biridir Güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklı olabilir. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanmaktadır.