Güney Kıbrıs'ta terör örgütü provokasyonu

Güney Kıbrıs'ta terör örgütü provokasyonu
Güney Kıbrıs'ta terör örgütünden provokasyon.Kıbrıs Rum kesiminde bir araya gelen terör örgütü üyeleri örgütü elebaşı posteri ile örgütü simgeleyen renklerde bez parçaları açtı. Güvenlik kaynakları Limasol yakınlarında gerçekleştirilen eylem, Rum kesiminin terör örgütüne sahip çıkışlarının göstergesi olarak yorumlandı.

Rumların terör örgütüne sahip çıktıklarının göstergesi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; terör örgütü üyeleri Güney Kıbrıs''ta Limasol''a bağlı Alassa köyünde bir araya geldi. Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen ''Nevruz Kutlama'' etkinliği terör örgütü lehinde gösteriye dönüştü. Polis kontrolünde girilen alanda toplananlar terör örgütü elebaşı posteri ile örgütü simgeleyen renklerdeki bez parçaları açtı.Güvenlik uzmanları yaşananları, Güney Kıbrıs Rum Kesimi''nin terör örgütüne sahip çıktığının yeni bir göstergesi olarak nitelendirdi.

GÜNEY KIBRIS’TAN ÖNCE YUNANİSTAN’DA

Yunanistan Başbakanı Miçotakis''in 13 Mart Pazar günü Türkiye’ye yaptığı ziyaret öncesinde Yunanistan’daki Lavrion Göçmen Kampı’nda yuvalanan terör örgütünün faaliyetleri, Yunan medyasına yansımıştı. Yunan StarNEWS kanalında yayınlanan haberde Lavrion Kampı içerisinden çekilen görüntülere yer verildi. Görüntülerde terör örgütüne ait semboller ile elebaşı Abdullah Öcalan''a ait görsellerin yer alması tepki toplamıştı.