Hadi İpucu Cevabı: Kış gün dönümü hangi tarihtedir?

Hadi İpucu Cevabı: Kış gün dönümü hangi tarihtedir?
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi, "Ben gece insanıyım" diyen hadiciler için geliyor. En uzun gece olarak da bilinen, kış gün dönümü hangi tarihtedir?" diye sordu.

İlgi ve alakayla takip edilen Hadi ipucu sorusu cevabı belirlendi. Hadi bugün öğlen yayınlanacak olan yarışmasındaki ipucu sorusunu Instagram hesabından paylaştı. "Ben gece insanıyım" diyen hadiciler için geliyor. En uzun gece olarak da bilinen, kış gün dönümü hangi tarihtedir?" şeklinde bir soru sordu. Hadi bugün saat 12.30'da yayınlanacak olan yarışmasında 10.000 TL değerindeki para ödülünü kazanan takipçileri arasında bölüştürecek.

HADİ İPUCU SORUSU

Kış gün dönümü hangi tarihtedir? Cevap: 21 Aralık
Kuzey yarım kürede en uzun gece, Güney yarım kürede en uzun gün yaşanır. Kuzey yarım kürede gölgelerin en uzun olduğu gündür.

HADİ İPUCU SORUSU HAKKINDA: KIŞ GÜN DÖNÜMÜ NEDİR?

21 Aralık, Miladi takvime göre yılın 355. (artık yıllarda 356.) günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 10 gün vardır. Coğrafi olarak Kuzey yarım küre için kış solstisi (gün dönümü), Güney yarım küre için ise yaz solstisi (gün dönümü) dir. Kış gün dönümünde (21 Aralık), güneş ışıkları Oğlak Dönencesi'ne dik gelir. Kuzey yarım kürede en uzun gece, Güney yarım kürede en uzun gün yaşanır. Kuzey yarım kürede gölgelerin en uzun olduğu gündür.

DİĞER EKİNOKS VE GÜN DÖNÜMÜ TARİHLERİ

21 Mart (ekinoks)

Gece ve gündüz eşit olur, bizim bulunduğumuz Kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken Güney yarım küre sonbahara girer.

21 Haziran (Yaz gün dönümü)

Yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır. Bir diğer adı da yaz gün dönümüdür. Kuzey yarım kürede yaz başlarken Güney yarım kürede kış başlar.

23 Eylül (ekinoks)

Gece ve gündüz eşit olur. Kuzey yarım kürede yaz biter, sonbahar başlar. Güney yarım kürede ise bahara geçiş olur.