HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret raporunu açıklayamadı

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret raporunu açıklayamadı
AKP’ye yakın Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücrete ilişkin bir rapor hazırladıklarını, fakat bu konuda Türk-İş’in belirleyici olacağını söyledi. Arslan, “Hak-İş olarak Türk-İş'ten gelen böyle bir adımın karşısında bizim bir rakam belirlememiz gerçekten bu ortak çalışmaya zarar verir diye düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, yarın toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde açıklamalarda bulundu.

Arslan, Balıkesirin Havran ilçesine bağlı Kocaseyit mahallesinde, Hak-İş ve Hizmet-İş tarafından yaptırılan Kocaseyit İlkokulu'nun açılış törenine katıldı.

Hak-İş olarak asgari ücrete ilişkin rapor hazırladıklarını belirten Arslan, söz konusu raporun içeriğine ilişkin konuşmaktan kaçındı.

Arslan, Türk-İş'ten bir heyetin kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatarak, asgari ücret teklifinin Türk-İş’in belirleyici olacağını dile getirdi. Arslan, ”Raporlarımız tamam. Asgari ücretle ilgili ne beklediğimiz, ne istediğimiz bunun gerekçeleri ile beraber geniş bir raporumuz var. Ancak bu raporu, Türk-İş ile birlikte çalışma kararı çıkınca, kamuoyu ile paylaşmayı şimdilik düşünmüyoruz.” dedi.

Mahmut Arslan, şu ifadeleri kullandı:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevzuatımıza göre işçi kesimini en büyük Konfederasyon temsil ediyor. Bu sene Türk-İş Genel Başkanının talebi üzerine, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda Türk-İş'i temsil eden heyet, geçtiğimiz gün Hak-İş’i ziyaret etti. Kendileriyle bir görüşmemiz oldu. Türk-İş'in rakamları, bizim rakamlarımız ve DİSKin belirleyeceği rakamlar konusunda ortak bir rakam belirleyebilirsek, önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız. Henüz şu anda görüşmelerin ilk aşamasındayız. Türk-İşi'n belirleyeceği, bizim de üzerinde mutabık kalacağımız bir rakamı tespit edersek, bunun arkasında durup ve destek vereceğiz. Hak-İş olarak Türk-İş'ten gelen böyle bir adımın karşısında bizim bir rakam belirlememiz gerçekten bu ortak çalışmaya zarar verir diye düşünüyoruz. Yoksa Hak-İş’in çalışmaları tamam. Raporlarımız tamam. Asgari ücretle ilgili ne beklediğimiz, ne istediğimiz bunun gerekçeleri ile beraber geniş bir raporumuz var. Ancak bu raporu, Turk-İş ile birlikte çalışma kararı çıkınca, kamuoyu ile paylaşmayı şimdilik düşünmüyoruz. Ama önümüzdeki günlerde gelişmelere göre değerlendireceğiz.”