Hala "cep telefonunu çıkar" diyenlere bunu gösterin

Hala "cep telefonunu çıkar" diyenlere bunu gösterin
Vatandaş art arda gelen zamlarla geçim sıkıntısı çekerken sosyal medyada paylaşılan bir görsel krizin durumunu gözler önüne serdi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ile ekonomik krizin kimleri teğet geçtiğini açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan görsel sokak röportajlarında hala ‘Cep telefonunu çıkar’ diyenlere gösterilecek nitelikte.

Türkiye korona salgınıyla ekonomik krizin etkilerini çok daha fazla hissetmeye başladı. Türkiye''de geçinmek her geçen gün daha da zorlaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyonu düşüreceği iddiasıyla hayata geçirdiği faiz indirimi politikası doların ateşini yükseltti. Doların 18 TL’yi görmesiyle her alanda zamlar gelmeye başladı. Türk lirasının dolar karşısında pula dönmesi vatandaşın belini büktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yükselişe karşı ‘dövize endeksli mevduat'' uygulamasını açıklamasıyla döviz kurlarında çok sert düşüş ve dalgalanmayı beraberinde getirdi. Ancak çok uzun sürmedi.

Açıklama öncesinde 18,36''ya kadar yükselen dolar/TL, açıklama sonrasında 11,09''a kadar geriledikten sonra tekrar 14,37''ye kadar yükselip geri çekildi. Dolardaki dalgalanma durulmadı.

Türkiye’de 2022 yılı yapılan zamlarla başladı. Elektrik, doğalgaz, gıda ve akaryakıt derken birçok üründe adeta zam yağmuru yaşandı. Memur, emekli ve vatandaşa yapıldığı söylenen maaş zamları ele geçmeden eridi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ile ekonomik krizin kimleri teğet geçtiğini açıkladı.

Görsele göre zengini teğet geçen kriz en çok fakiri etkilediği görülüyor.