İçme suyuna rekor zam

İçme suyuna rekor zam
İğneden ipliğe her şeye yapılan zamlardan damacana su da nasibini aldı. Temmuz ayında 12.5 TL'den satılan 19 litrelik Hamidiye marka damacana su yapılan 5 liralık zamla fiyatı 22.5 liraya yükseldi. 4 kişilik bir aile ayda 225 TL içme su parası ödeyecek.

Sudan ucuz sözü tarih olacak

Milli Gazete''nin haberine göre, ülkede vatandaşlar, ekonomik krizin bir çığ gibi büyümesini artık takip bile edememeye başladı. Her kalemden ürünlere gelen zamlarla vatandaşın başı dönerken, son olarak bir zam da damacana sulara geldi. Bir ailenin damacana suya aylık olarak ayırması gereken en düşük miktar ise ''yok artık'' dedirtti.

Damacana sulara gelen zamlar vatandaşı perişan ediyor. Piyasadaki en ucuz su olan Hamidiye Su''yu baz alarak yapılan hesaplamada çıkan sonuçlar vatandaşı kara kara düşündürüyor. Hamidiye Su, belli aralıklara damacana ve diğer hacimlerdeki içme suyuna zam yaptı.

5 TL ZAMLANDI

Temmuz ayında 12.5 TL olan 19 litrelik damacana su fiyatı yüzde 16 zam yapılmıştı ve suyun fiyatı 14,5 liraya yükselmişti. Hamidiye suya daha sonra yüzde 20 zam gelmiş ve damacana su fiyatı 17.5 liraya çıkmıştı. Son olarak İBB Hamidiye damacana su fiyatı 18.5 TL oldu. KDV''de yapılan indirim ile birlikte 1 liralık indirime gidilirken, ardan 3-5 gün geçmeden suya rekor zam yapıldı. Son olarak damacana su (19 Litre) 17.5 lirayken, 5 liralık zam ile damacana su 22.5 liraya yükseldi.

BÜTÇEYE DARBE VURACAK

4 kişilik bir ailenin, bir damacana suyu ancak 3 gün kullanabildiği göz önüne alındığında, aylık olarak 225-250 lira arası sadece içme suyuna ayırmak zorunda kaldığı görülüyor. Halihazırda elektrik, su ve doğal gaz faturalarına para yetiştiremeyen vatandaş, damacana sulara gelen son zamlarla birlikte, bir de içme suyuna fazlasıyla para ayırmak zorunda.

İlgili Haberler