Hasan Seymen: "YSK üyeleri derhal istifa etmeli"

Hasan Seymen: "YSK üyeleri derhal istifa etmeli"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, YSK’nın İstanbul kararına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Seymen, YSK üyelerinin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine ilişkin verdiği kararın ardından Twitter hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.

YSK’nın kararına ilişkin açıklamada bulunan Seymen, İYİ Parti Bursa İl Başkanı'nın, Mustafakemalpaşa İlçesi ile ilgili seçimin yenilenmesi gerektiğine yönelik başvurusunu reddetmesinin ardından İstanbul’da AKP tarafından gerçekleştirilen benzer bir itirazı kabul etmesine sert tepki göstererek “Şaibe bulaştı YSK üyeleri derhal istifa etmeli!” açıklamasında bulundu.

İşte Seymen’in o açıklamaları:

“Şaibe bulaştı YSK üyeleri derhal istifa etmeli!

YSK, İYİ Parti Bursa İl Başkanı'nın Mustafakemalpaşa İlçesi ile ilgili “Sandık kurulu başkanlarının belediyede çalışan müdür ve müdür yardımcılarından olduğu, bunun tam kanunsuzluk hali olduğu ve seçimin sonucuna etkili olduğu” gerekçesi ile seçimin yenilenmesi gerektiği yönündeki başvurusunu, ekte sunduğum 20/04/2019 tarih ve 3469sayılı kararı ile reddetti ve gerekçe olarak “1-Sandık kurullarının teşkiline ilişkin itirazların Yüksek Seçim Kurulunun 13/12/2018 tarih ve 2018/1105 sayılı karar ile kabul edilen seçim takvimine göre 02/03/2019 tarihinde kesin olarak karara bağlanması nedeniyle tam kanunsuzluk iddiasına ilişkin talebin reddine” olarak gösterdi.

Yüksek Seçim Kurulu, yukarıda aktardığım kararından 17 gün sonra dün verdiği yine ekte sunduğum 06/05/2019 tarihli kısa kararında ise , “ a- Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususunda seçim sonuçlarına müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminin iptaline ve yenilenmesine” karar vermiştir.

Aynı gerekçe ile yapılan iki başvuruda YSK'nın birbirine tümüyle zıt iki karar vermesi, bağımsızlığını ve tarafsızlığını kaybettiğini açıkça ortaya çıkarmıştır.

İlçe belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar pusulaları ile alınan seçim sonuçlarını geçerli sayıp, aynı zarftan çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı pusulaları ile alınan sonucu geçersiz saymak toplumun aklı ile dalga geçmektir.

YSK'nın mevcut yapısı ile yenilenecek seçimlerin adil, hukuka uygun ve şaibesiz yapılacağını düşünmek mümkün değildir.

Olması gereken YSK üyelerinin derhal istifa etmesi,31 Mart ve bu kararla şaibeli hale gelmiş olan 24 haziran seçimlerinin yenilenmesidir 

Aksi taktirde Türkiye'de demokratik seçimler ile iktidarların el değiştirdiği dönem kapandı demektir ki bunu Yüce Türk Milletinin kabul etmesi mümkün değildir. 

seymen1.jpgseymen2.jpgseymen3.jpgseymen4.jpg

İlgili Haberler