Hatay’da ‘çocuklarım aç’ diyerek kendini yakan adamın annesi konuştu

Hatay’da ‘çocuklarım aç’ diyerek kendini yakan adamın annesi konuştu
Uzun süredir işsiz olduğu için Hatay Valiliği’nin önünde ‘çocuklarım aç’ diyerek kendini yakarak yaşamına son veren Adem Yarıcı’nın annesi açıklamalarda bulundu. Acılı anne, oğlu Yarıcı’nın yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Hatay’ın Antakya ilçesinde bir süredir iş bulamayan ve Adem Yarıcı, ‘çocuklarım aç’ diyerek kendini yakması tüm Türkiye’de derin bir üzüntüye sebep oldu. 3 çocuk babası ve uzun süredir iş bulamadığı belirtilen Adem Yarıcı’nın Hatay Valiliği’nin önüne gelerek, “Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?” diyerek kendini yaktı ve daha sonra ambulansta geçirdiği kalp krizi tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Antakya’da yaşanan acılı anne Ayşe Yarıcı, yaşadıklarını anlattı. Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan acılı anne Ayşe Yarıcı oğlunun yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti. Anne Yarıcı, oğlunun uzun süredir iş bulamadığını belirterek, “Oğlum çocuklarını bıraktı gitti kendi kendini yaktı. Parasızlıktan açlıktan çocuğum gitti kendini yaktı. Paraları, yiyecek ekmekleri yoktu. Boyacıydı iş bulamıyordu. Üç çocuğu vardı. Onlara da biz bakacağız. Babası gitti ben bakacağım. Bizlere yetkililer yardım etsin” dedi.

"DAİMA BAŞIMIZIN ÜZERİNDE KALASIN"

Anne Yarıcı ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine yardım ederse memnun olacaklarını ifade ederek, "Ciğerim, Erdoğan'ım, seni alnından öperim yavrum. Daima başımızın üzerinde kalasın. Çok memnun oluruz eğer bize yardım edersen, Erdoğan'ım, yavrum" dedi.

Abla Yıldız Ergüder ise, "Dedim; ‘kardeşim nereye gidiyorsun?’ Cevap vermedi. Sonradan duyduk ki kendini yakmış. Hastaneye yetiştiremedik. Yolda ambulansta kalp krizinden ölmüş, yetiştiremedik" ifadelerini kullandı.