'Hayır' pankartı asan CHP'li gence silahlı saldırı iddiası

'Hayır' pankartı asan CHP'li gence silahlı saldırı iddiası
CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından korkunç bir iddiada bulundu. Yarkadaş, 'hayır' pankartı asan CHP Gençlik Kolları üyesi bir gencin silahlı saldırıya uğradığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "HAYIR paneli için afiş asan arkadaşımızın aracı kurşunlandı. Bu provokatif saldırıya karşı hükümeti göreve çağırıyoruz" dedi.

CHP'li Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada hem olayı anlattı; hem de sağduyu çağrısı yaptı.

Yarkadaş'ın mesajı şöyle:

"Dün gece saat 23.30 sıralarında HAYIR kampanyası için afiş asan CHP Maltepe Gençlik Kolları Üyesi M.D adlı arkadaşımız silahlı saldırıya uğradı. Ailesinin isteği üzerine, hedef olmaması için isminin baş harflerini verdiğimiz M.D'nin hastanedeki tedavisi sürüyor. 

İstanbul Maltepe'de gerçekleşen bu alçak saldırı, dikta rejimine karşı çıkanlara açık bir gözdağı mesajıdır. Saldırı, geniş kitleleri yıldırmayı, korkutmayı ve hareketsiz bırakmayı hedeflemektedir. Bu Saldırıyı düzenleyenler ve arkasındaki güçler şunu bilsinler; mesajınızı aldık! Mesajınızın karşılığını ise alanlarda, sokaklarda, meydanlarda, fabrikalarda daha çok HAYIR diyerek vereceğiz.

Provokatif saldırıyı sağduyumuz barışçıl yöntemlerimiz ve ne yapılmak istendiğinin farkında olarak boşa çıkaracağız. Referandumu terörize ederek kamplaşma yaratmak ve ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin planlarını boşa çıkaracağız.

Bu bağlamda iktidara da çağrımız var: Sayın Numan Kurtulmuş; çok değil daha dün "Herkesin istediği kampanyayı düzenleyebilmesinin güvencesi biziz" dediniz. Aynı gün, İstanbul'da HAYIR paneli için afiş asan bir gencimiz, evine kadar takip edildi ve bindiği araca ateş edildi. Üstelik saldırganlar bununla yetinmedi. Sokakta kimlik kontrolü yaparak adeta terör estirdi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Yarkadaş, saldırıya uğrayan MD'nin babası İlyas Doğan, CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel ve CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu ile hastanede basın açıklaması yaptı.

CHP'Lİ SARIBAL'DAN DA KURTULMUŞ'A ÇAĞRI GELDİ

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal konuya ilişkin Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulundu. “Korkmuyoruz” diyen CHP’li Sarıbal, “Hayır’ı örgütlemeye devam edeceğiz” dedi.