Hayırlı olsun fon almışsınız. Çerkezleri kışkırtmak için haber yapılınca okuyucu cevabı yerleştirdi

Hayırlı olsun fon almışsınız. Çerkezleri kışkırtmak için haber yapılınca okuyucu cevabı yerleştirdi
ABD merkezli vakıf Chrest Foundation tarafından fonlanan ($476,720) Medyascope’un Çerkesleri kışkırtmaya yönelik haberi tepki çekti.

Medyascope’da Gülçin Karabağ imzasıyla çıkan haber tartışmaları da beraberinde getirdi. Haberde Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer ile bir söyleyişi yapılırken Çerkesler’in kimlik ve dillerini korumak için neler yaptıkları, talepleri ve sorunları üzerine konuşuldu.

Söyleşide son dönemde yapılan asimilasyon tartışmaları üzerinde durulurken Dinçer, “Çerkesler’i en çok yaralayan ana dilin yok olma tehlikesi” ifadelerini kullandı.

Haber sonrası ABD merkezli vakıf Chrest Foundation’tan en çok fon ($476,720) alan Türk medya kuruluşu olan Medyascope’a tepkiler de gecikmedi. Haberin sosyal medya paylaşımına bir okuyucu “hayırlı olsun, fon almışsınız” yorumunda bulundu.

Bu yorumu alıntılayan gazeteci Sedat Aral, “Çerkes asimilasyon haberleri… Almanya nın AB gücünü kullanarak Yugoslavya yı iç savaşa kışkırtmasının aynısı… okuyun bakın anlayın…” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler