Hayrettin Nuhoğlu: "İstanbul'daki Trabzonlulardan seçim intikamı alınıyor"

Hayrettin Nuhoğlu: "İstanbul'daki Trabzonlulardan seçim intikamı alınıyor"
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, iktidarın İstanbul Ümraniye'de 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde oylarının düşmesi nedeniyle intikam hırsıyla hareket ettiğini belirterek, Trabzonlu İş adamları ve Bürokratları Derneğin'e tahsis edilen "Trabzonpark" adlı mesire alanını kullanım hakkının dolmamasına rağmen geri almaya çalıştığını ifade etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu TBMM'de yaptığı konuşmada, AKP iktidarının yerel seçimlerde İstanbul'u kaybetmesinin sorumluları arasında Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği yönetimi ve mensuplarını gördüğünü ve cezalandırmak istediğini belirtti.

İstanbul Ümraniye'de "Çırçır Ormanı" denilen bir mekânın on yıl önce Trabzonlu İş adamları ve Bürokratları Derneğine tahsis edildiğini belirten Nuhoğlu, "Trabzonpark adı verilen bu orman alanı 30 milyon lira civarında harcama yapılarak mesire alanına dönüştürüldü ve halkın hizmetine sunuldu. Ümraniye'de 31 Mart seçimlerinde oylar düştü, 23 Haziran seçimlerinde oylar daha da düşünce intikam alma hırsı arttı. Seçimi kaybetmenin sorumluları arasında Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği yönetimi ve mensupları da görülüyor ve cezalandırılmak isteniyor. Kiralar on yıl boyunca muntazam ödenmiştir, on dokuz yıl daha kullanım hakkı vardır. Aynı şekilde devam etmesi Ümraniyelilerin ve İstanbulluların ve de özellikle İstanbul'da yaşayan Trabzonluların talebidir." dedi.

Nuhoğlu'nun iktidara yönelik eleştirilerde de bulunduğu konuşması şu şekilde;

 Hiç şüphesiz ülkemizin en önemli sorunu, ekonomik darboğaz, işsizlik ve geçim zorluğudur. Bu konuların gereği kadar konuşulması, tartışılması çoğu zaman iktidar tarafından suni gündemler oluşturularak engellenmektedir. Uzun zamandır, özel yetiştirilmiş kadrolu konuşmacılar bütün televizyon kanallarını işgal ederek iktidarın her yaptığının doğru olduğunu anlatmaktadır. Gündemde, ekonomik pembe tablolar, elektrikli otomobil gibi teknolojik gelişmeler, özellikle Kanal İstanbul vardır. Deprem ve İdlib gibi bazı gerçekler gündeme gelince kanal konusu şimdilik gündem dışına çıktı ama oradaki yanlışlıklar devam ediyor. ÇED raporundan sonra 1/100.000'lik revize planı da askıya çıktı. Biz itirazımızı yaptık. Bu konuda, fırsat buldukça, Kanal İstanbul'dan vazgeçildiği açıklanıncaya kadar eleştiriye devam edeceğiz. 

Gelelim gerçek gündem olan fukaralık, geçim zorluğu, işsizlik ve ekonomik darboğaza. Takip edilen tüketim ekonomisi modeli temel ekonomik göstergelerdeki kötü gidişatı değiştiremez. Üreten ekonomi modeline geçme yolunda Hükûmetin bir beyanı, gayreti yoktur, yeni yatırım yapmaya uygun bir güven ortamı da yoktur. Bizce ekonomik krizin en önemli sebebi bizzat ekonomiyi yönetenlerin beceriksizliğidir. Dolayısıyla çözüme atılacak ilk adım ekonomi yönetiminin toptan değişmesidir. Bu gerçekleşirse ekonomi politikaları da değişebilir. Şayet değişiklik gerçekleştirilmezse ilk seçimde Türk milleti iktidarı toptan değiştirecektir.  

"İSTANBUL'DAKİ TRABZONLULARDAN SEÇİM İNTİKAMI ALINIYOR"

Değerli milletvekilleri, bu iktidarın mahallî seçimlerden sonra kaybetmeyi bir türlü hazmedemedikleri ve intikam almak için yanlış işler yaptıklarını görmekten üzüntü duymaktayım. 

Söz almışken, İstanbul'daki bir uygulamayı dile getirmek istiyorum. İstanbul Ümraniye'de "Çırçır Ormanı" denilen bir mekân on yıl önce Trabzonlu İş adamları ve Bürokratları Derneğine tahsis edildi. Bu dernek, her sene birçok üniversite öğrencisine burs verip eğitimlerine katkı sağlayan, kâr amacı gütmeyen sosyal sorumluluk etkinliklerinde özellikle Trabzonlu gençlerin İstanbul'da bir arada olmalarını sağlayan çatı dernektir. Hiçbir siyasi faaliyet içerisinde bulunmadığını, mensupları arasında çok sayıda AKP'li olduğunu da belirtmek istiyorum.
   
 "Trabzonpark" adı verilen bu orman alanı 30 milyon lira civarında harcama yapılarak mesire alanına dönüştürüldü ve halkın hizmetine sunuldu. Ümraniye'de 31 Mart seçimlerinde oylar düştü, 23 Haziran seçimlerinde oylar daha da düşünce intikam alma hırsı arttı. Seçimi kaybetmenin sorumluları arasında Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği yönetimi ve mensupları da görülüyor ve cezalandırılmak isteniyor. Kiralar on yıl boyunca muntazam ödenmiştir, on dokuz yıl daha kullanım hakkı vardır. Aynı şekilde devam etmesi Ümraniyelilerin ve İstanbulluların ve de özellikle İstanbul'da yaşayan Trabzonluların talebidir.