Yıllık gelir beyanı ve Varlık Barışı başvuruları için son 15 gün Kira dahil yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi ile Varlık Barışı uygulamasından yararlanma dönemi 31 Mart'ta sona erecek.
Otomotiv ithalatçıları ve bayilerine 66 milyonluk yeni yük Otomotiv ihracatçılara ve bayilerine yeni uygulama...Resmi Gazete'de yayımlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği"ne göre, otomotiv sektöründeki ithalatçılar ve bayisi konumundaki mükelleflere teminat zorunluluğu getirildi. Mükellefler, ithalat yapabilmek için 66 milyon lira teminat verecek.
Mükelleflerin bildirim yükümlülüklerini azaltan düzenleme Tüm alış veya satışları 5 bin liranın altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin artık "Ba-Bs formu" vermeleri gerekmeyecek.
840 bin küçük esnafın vergi istisnasının ayrıntıları belli oldu Kazançları basit usulde tespit edilen yaklaşık 840 bin küçük esnafın da aralarında bulunduğu mükelleflere yönelik vergi düzenlemesinin uygulanmasına yönelik ayrıntılar belli oldu.
Yapılandırma için 3,5 milyon başvuru Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun kapsamındaki imkanlardan yararlanmak için yaklaşık 3,5 milyon mükellef başvuru yaparken, 69 milyar 125 milyon 497 bin 413 liralık alacak yapılandırıldı.
Kurumlar vergisi oranları belli oldu 2021 ve 2022 yılı kurumlar vergisi oranları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlandı. Kurumlar vergisi 2021'de yüzde 25, 2022'de yüzde 23 olacak.