Kıyma diye vatandaşa bakın neler yedirmişler neler. Vay insafsızlar vay Yılbaşı öncesi yapılan alışverişlerde özellikle hazır köfte ve kıyma kebabı gibi ürünlere yönelenler için Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur'dan çok önemli bir uyarı geldi. Yağmur, "Hazır köftelerin içeriği belli değil. Taşlık ve bici bici boyası kullananlar bile var. Herkes kasabından kıymasını alıp köftesini evde yapsın" diye konuştu.
Koronaya yakalananların mutlaka tüketmesi gereken besinler. En yetkili isim tek tek açıkladı Covid-19 testi pozitif çıkanlar için, diyetisyen Pakize Gizem Akgül, tıbbi tedavilerini destekleyici besinleri tek tek sıraladı. Akgül, "Sıvı tüketimine dikkat edip, serotonin düzeyini artıran gıdalar tüketin, kaliteli uyku, C vitamini içeren gıdalar, omega 3 desteği, 1 bardak kefir, besin hijyeni, pişirme yöntemleri, çok tuzlu ve hazır gıda tüketiminden kaçınıp, 1 diş sarımsak yiyin" dedi.
Canan Karatay'dan tüketicilere uyarı: Hiçbiri hakiki besin değil Dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, pakete girmiş ürünler konusunda tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Yapay olan ve fabrikadan çıkmış olan ürünlerin hiçbiri hakiki besin değil.” dedi.
Bakanlıktan hazır gıdalara trans yağ ayarı Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan çalışmayla hazır ambalajlı gıdalardaki trans yağ içeriği kontrol altına alınacak. Trans yağ içeriği yüzde 2'nin üzerinde olamayacak, bu oranı aşan gıdaların ise üretimi yapılamayacak.
Ebeveynlere 'hazır gıda' uyarısı Abur cubur olarak tabir edilen gıdaların çocukların sindirim sistemini tembelleştirebileceğini ifade eden uzmanlar, bu besinlerin ileri yaşlarda ciddi sıkıntılara yol açabileceği konusunda uyarıyor.