DHA'da yer alan habere göre, yılbaşında korona virüstedbirleri gereğince ülke genelinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlar evlere yiyecek stok yapmaya başladı. Ancak uzmanlar, hazır gıdalara karşı çok dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, özellikle hazır köftenin içeriğinin insan sağlığına olumsuz etkileri olabileceğini kaydetti.

3b4c83a7a8ec607f20254855bf3c34ba.jpg

"BİCİ BİCİ BOYASI KULLANILIYOR"

İnsanların et vekıyma alışverişi yaparken bildikleri kasapları tercih etmesi gerektiğini vehazır köfteden uzak durmasınıbelirten Yağmur,"Bu ürünlerin içeriğinde genellikle taşlık bulunuyor. Bici bici boyasıyla renklendirip vatandaşa sunuyorlar. Herhangi bir markette bu ürünlere rastlamak mümkün. Hazır kıyma ürünleri yapmak aslında yasak. Ucuz fiyata hazır kıymadan yapılmış ürünler satılıyor; fakat kırmızı etin kilogram fiyatı belli. Bu köfteleri kimyapıyor? Fiyatı nasıl böyle ucuz olabiliyor? Bu köftelere güvenmekzor. Kasaplardan ürün alırken her şey gözünüzün önünde oluyor. Yılbaşı gecenizi 'ucuz ve pratik' olacak diye hazır köfte, kıyma gibi ürünler seçip zehir etmeyin. Kötü neticeler yaşanmasın. Herkes kasabından, kıymasını alıp köftesini evde yapsın"diye konuştu.

fad5ce209a67e45a226848e5ab200400.jpg

"MÜŞTERİ HER ŞEYİ GÖRECEK"

Etin kıyma yapılmadan önce müşterinin gözü önünde doğranıp zırhtan ya da makineden geçirilerek kıyma haline getirilmesi gerektiğini söyleyen kebap ustası Yaşar Aydın, "Bu en sağlıklı yöntem. Müşteri, her şeyi görecek. Hazır kıyma ile kebap-köfte olmaz. Et, bir defa burcu burcu kokacak. Dondurduktan sonra o etin ne tadı olur? Yılbaşı gecesi insanlar, hazır köfte yemek yerine kebapçıları arasın vegerçek kıymadan onlara menü hazırlayalım.Örneğin Adana kebabı kuzu kıymasından olur. İçine sadece tuz ve toz biber koyulur. Hazır paket ürününiçine ne kattığını nereden bileceksiniz?" dedi.

81fc11821204ebd6d927b92f11ef4446.jpg