HDP'li vekilden Meclis çatısı altında skandal sözler!

HDP'li vekilden Meclis çatısı altında skandal sözler!
Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Barış Pınarı Harekâtı’yla ‘etnik temizlik’ yapıldığı iftirasında bulundu.

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin Barış Pınarı Harekâtı hazımsızlığı sürüyor.

Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinden temizlenmesini kabullenemeyen HDP milletvekilleri, bölgede huzur ve güven ortamının tesis edilmesinden büyük rahatsızlık duyuyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığının 2020 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler yapılırken söz alan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Barış Pınarı Harekâtı’nı yapanlara haklarını helal etmek istemediklerini söyledi.

Harekâtın ‘etnik temizlik’ olduğu iftirasında bulunan Hatimoğulları, “30 kilometrelik bir derinlikte yaşananlar üzerinden konuşmalar oluyor. Orada Kürt halkı yaşıyor. Bu etnik temizlik değil, demografik yapıyı değiştirmek değil de nedir?" dedi.

Bölgede hassasiyetle yürüttüğü harekâtla terör koridorunu temizleyen TSK’nın insani yardımları aralıksız sürdürmesini görmezden gelen terör örgütü yandaşı HDP’li Hatimoğulları’na milletvekilleri tepki gösterdi.