HDP'nin "çözüm süreci" çağrısı yapacağı mitinge izin çıktı!

HDP'nin "çözüm süreci" çağrısı yapacağı mitinge izin çıktı!
Teröristbaşı Öcalan’ın mektuplarının yeniden kamuoyuna aktarılmasıyla başlayan İkinci Çözüm Süreci’ne hazırlık devam ediyor. HDP’nin Diyarbakır’da ‘Onurlu barış için demokratik çözüm' başlığıyla yarın yapacağı mitinge Valilik'ten izin çıktı

PKK terör örgütüne altın dönemini yaşatan çözüm sürecinin ikincisine yönelik hazırlıklar devam ediyor. Teröristbaşı Öcalan’ın İmralı’da yeniden avukatlarıyla görüşmesine ve mesajlarının önceki çözüm sürecinde olduğu gibi yeniden kamuoyuna aktarılmasına izin verilmesiyle başlayan ikinci çözüm sürecine yönelik adımlar, 23 Haziran seçimlerinden sonra da kaldığı yerden devam ediyor.

Diyarbakır Valiliği, yeniden çözüm süreci çağrısının yapılacağı HDP mitinginin gerçekleşmesine izin verdi. Yarın saat 17.00’de İstasyon Meydanı'nda başlayacak başlayacak mitinge HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin yanı sıra, bölücü terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan da katılacak.

"YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ 1 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK"

Geçmişte PKK ve devlet arasındaki görüşmelerde ara bulucu olduğu iddia edilen İlhami Işık ise, Milli Görüş'e yakınlığıyla bilinen TV5'te yayınlanan "Düşünme Vakti" programında Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlamış ve "Yeni bir çözüm süreci mümkün mü?" sorusuna, Işık; "Temmuz ayında çözüm sürecinin yol haritası açıklanacak, 1 Eylül'de de barış bildirisi hayata geçirilecek" yanıtını vermişti. 

HDP'nin çözüm süreci çağrısı yapacağı mitingin Temmuz ayında gerçekleşmesi, bu yönüyle de dikkat çekti.

 

İlgili Haberler