Her sabah kahvaltıda 1 kaşığı vücudu zımba gibi yapıyor. Enerji ibresini tavan yaptırıyor

Her sabah kahvaltıda 1 kaşığı vücudu zımba gibi yapıyor. Enerji ibresini tavan yaptırıyor
Uzmanlar, özellikle tatlı ürünlere eklenen akçaağaç şurubunun birçok faydası olduğunu belirtiyor. İşte akçaağaç şurubunu her sabah kahvaltıda kullanmanız durumunda vücudunuzda yaşanacak değişimler…

Her sabah kahvaltıda 1 kaşığı vücudu zımba gibi yapıyor. Enerji ibresini tavan yaptırıyor

Amerika’da özellikle yeni nesil tatlıların yanında vazgeçilmez olarak tüketilen akçaağaç şurubunun birçok faydası olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, akçaağaç şurubunun sabah kahvaltıda kullanılması durumunda vücuda birçok faydası olduğunu belirtiyor.

İşte her sabah akçaağaç şurubu tüketmenin vücutta yaratacağı olumlu değişiklikler:

1. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Sabah pankek veya kreplerinize biraz akçaağaç şurubu eklerseniz vücudunuz virüslere karşı savunma mekanizması geliştirir. Bu doğal tatlandırıcı, beyaz kan hücrelerinin seviyelerini geri kazandıran ve bağışıklık sisteminizi güçlendiren harika bir çinko kaynağıdır.

Akçaağaç şurubu ayrıca güçlü antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Özellikle boyutları nedeniyle vücuttan atılması daha zor olan ve bazı tedavilere direnebilen, bakteri kolonileri biyofilmlerle savaştığı kanıtlanmıştır.

2. Cildin yaşlanmasını engeller

Akçaağaç şurubu 24 antioksidan içerir. Bir çalışma, tüm rafine şekeri yerine akçaağaç şurubu kullanırsınız, toplam antioksidan alımınızın tam bir porsiyon kuruyemiş veya çilek kadar artacağını kanıtlamıştır.

Akçaağaç şurubu 24 antioksidan içerir. Bir çalışma, tüm rafine şekeri yerine akçaağaç şurubu kullanırsınız, toplam antioksidan alımınızın tam bir porsiyon kuruyemiş veya çilek kadar artacağını kanıtlamıştır. Akçaağaç şurubu, yüksek antioksidan içeriği nedeniyle cildinizin erken yaşlanmasına yol açan serbest radikallerin yarattığı hasarlara karşı korur.

3. Vücudun su ihtiyacını giderir

Çoğumuz akçaağaç şurubuna aşina olsak da, akçaağaç suyu daha da fazla sağlık yararı sağlayabilir. Akçaağaç suyu, aynı kaynaktan gelmesine rağmen tam olarak akçaağaç şurubu gibi değildir.

Özsu ile karıştırılmış yeraltı suyundan yapılır ve lezzetli olmasına rağmen sadece yüzde 2 şeker içerir. Bazı sporcular, sade suya göre iki kat daha hızlı hidratlandığını ve egzersiz yaparken susuz kalmalarına yardımcı olduğunu söyler.

4. Erkek üreme sağlığını korur

Akçaağaç şurubu, erkek üreme sağlığının korunmasına da yardımcı olabilir. İçindeki birçok mineral, özellikle çinko, erkeklerin sağlığına fayda sağlar ve hatta prostat boyutunu azaltmaya yardımcı olabilir.

5. Enerjinizi artırır

Akçaağaç şurubu vücudunuza ekstra enerji veren harika bir mineral kaynağıdır ve hatta bazı şirketler bu doğal tatlandırıcıyı spor içeceklerine eklemeye bile başlamıştır.

Akçaağaç şurubu karbonhidrat içerdiğinden, antrenmandan önce enerji kaynağı olarak hizmet edebilir ve içindeki birçok antioksidan, yoğun egzersizden sonra kasların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Ayrıca akçaağaç suyu egzersiz performansınızı artırmanıza ve yoğun kardiyo sırasında devam etmenize yardımcı olabilir.

6. Saçları parlatır

Hidratlı kalmak sadece genel sağlığınıza değil, aynı zamanda saçınızın gücünü ve büyümesini etkileyerek görünümüne de fayda sağlar. Akçaağaç suyu, sade sudan daha fazla nemlendirici olduğu için, onu içmek saçlarınıza parlaklık ve esneklik katabilir.

Kuru saçınızı canlandırmak ve ihtiyaç duyulan nemlendirmeyi sağlamak için soyulmuş bir muzu avokado ile ezin. Daha sonra biraz zeytinyağı ve akçaağaç şurubu ekleyin. Karışımı saçınıza uygulayın ve 20 dakika sonra bir şampuanla yıkayın.

7. Kalp sağlığını korur

Akçaağaç şurubu, sabah yulafınıza tatlılık katmasının yanı sıra kalp sağlığınızı da korur. Akçaağaç şurubu, yüksek çinko içeriği sayesinde felç ve ateroskleroz gibi çeşitli kardiyovasküler rahatsızlıkları önleyebilir.

Çinko, arterlerinizin iç yüzeyini oluşturan hücrelerin işlevini artırarak kan damarlarınızı da güçlendirebilir.