Her zaman Rumların sözcüsü gibi açıklama yapan Akıncı'ya kapak olacak yanıt verdi. Helal olsun Cuhurbaşkanı'na

Her zaman Rumların sözcüsü gibi açıklama yapan Akıncı'ya kapak olacak yanıt verdi. Helal olsun Cuhurbaşkanı'na
Eski Kuzey Kıbrıs (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Tatar, Cenevre'de Ankara'nın papağanı olacak" sözlerine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan sert yanıt geldi. Tatar,  Akıncı'ya "Sen Crans Montana'da haritayı verirken kimin papağanıydın acaba?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Mustafa Akıncı''nın "Tatar, Cenevre''de Ankara''nın papağanı olacak" sözlerini kınayarak Akıncı''yı ortamı germekle suçladı. Tatar, Akıncı''ya cevap olarak "Sen Crans Montana''da haritayı verirken kimin papağanıydın acaba?" dedi.

Kuzey Kıbrıs''ta cumhurbaşkanlığı yapan bir siyasinin böyle konuşmasının neye hizmet ettiğini soran Cumhurbaşkanı Tatar, Akıncı''nın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi "ölümle tehdit edildiğini" söyleyerek, şimdi de "papağan" ifadesini kullanarak ortamı germeye çalıştığını söyledi.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının artık sahada devletine, egemenliğine sahip çıkması yönünde inanç belirttiğini ifade ederek güvenli ve müreffeh gelecek için Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde, ekonomik kalkınmanın ve her türlü gelişmenin olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Ben gidip Rum''a mı yama olacağım? Onların federasyon anlayışı açık ve net. Tüm görüşmelerdeki tutanaklarında da olduğu gibi federasyon anlayışı, Kıbrıslı Türklerin kendi devletlerini terk ederek gidip Kıbrıs Cumhuriyeti''ne yama olmaktan başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

60 senedir ülkede yapılan yatırımların hepsinin sıfırlanarak "Rum''a yama olmaya" çözüm denilemeyeceğini ifade eden Tatar, "Bundan büyük bir haysiyetsizlik, bundan büyük bir gurursuzluk olamaz. Bundan büyük bu davaya ihanet olamaz. Ben de bunları söylüyorum" dedi.

Tatar, Cenevre''de ay sonunda gerçekleştirilecek olan Kıbrıs konulu gayriresmi toplantıyı hatırlatarak, toplantı öncesi ortamı germenin, çirkin yakıştırmalarla insanları sokağa dökmenin, karşı tarafa ve BM''ye ısrarla federasyonu savunarak mektuplar vermenin hem kendilerine hem de Türkiye''ye saygısızlık olduğunu söyledi.

Halkın doğruları gördüğünü ve bu durumu değerlendireceğini ifade eden Tatar, gerçeklerin "onların" söylediklerinden çok farklı olduğunu kaydetti. Tatar, 50 yıldır görüşmelerin devam ettiğini ve gelinen aşamada ise ortada olduğunu belirtti.

''AKINCI''YA SORUN BAKALIM NEREDEDİR BU HARİTA''

Annan Planı''nda "evet" denilmesinin ardından artık bu işin bittiğinin söylendiğini, daha sonra Akıncı''nın da 3 ayda bu işi bitireceğini söylediğini anımsatan Tatar, her türlü tavizin verildiğini ve en sonunda da "sıfır asker sıfır garanti" noktasına gelindiğini, dönüşümlü başkanlığı bile alamadıklarını ifade etti.

Tatar, "Bir harita verdiler. Nerede bu harita. Ben Cumhurbaşkanıyım bu haritayı bulamadım. Akıncı''ya sorun bakalım nerededir bu harita. Bu haritayı çok merak ediyorum. Sen gidip harita veriyorsun, ben bu haritayı bulamıyorum. Sen bu haritayı verirken kimin papağanıydın acaba?" dedi.

İlgili Haberler