Herkes Ecevit'in Amerika'da diplomatik "posta" nasıl konulur videosunu konuşuyor

Herkes Ecevit'in Amerika'da diplomatik "posta" nasıl konulur videosunu konuşuyor
Emekli asker Naim Babüroğlu, sosyal medya hesabından Türkiye’nin Ecevit dönemindeki dış politikası ile ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Babüroğlu, “Türkiye bu kadar güçlü değildi ama Tam Bağımsızlık anlayışı güçlüydü…” dedi. Ecevit'in videosu, Babüroğlu'nun dışında çok sayıda kullanıcı tarafından da paylaşıldı.

Emekli asker Naim Babüroğlu, sosyal medya hesabından eski Başbakanlardan Mustafa Bülent Ecevit dönemindeki dış politika ile ilgili dikkat çeken bir paylaşıma imza attı. 1975 yılında Amerika tarafından Türkiye’ye uygulanan silah ambargosunda kapatılan ABD üslerinin, 1978 yılında ambargonun kaldırılmasına rağmen Ecevit tarafından açılmadığını belirten Babüroğlu, eski Başbakan Ecevit’e ait bir video paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

-25 Temmuz 1975: Başbakan Demirel. Silah ambargosunu kaldırmadığı için ABD’nin Türkiye’deki 21 üs/tesisi kapatılır. -1978: Başbakan Ecevit. ABD ambargoyu kaldırır. Ecevit buna rağmen ABD üslerini açmaz. -Türkiye bu kadar güçlü değildi ama Tam Bağımsızlık anlayışı güçlüydü...

Diğer yandan Ecevit'in videosu sosyal medyada en çok konuşulan videolar arasında yerini aldı. 

naim-baburoglu.jpg