Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Hicabi Koçak ve Hakan Paksoy!

Sevgili okuyucum; Sayın Sadi Somuncuoğlu'nun millî değerleri yaşatmak için kurduğu Millî Düşünce Merkezi, ülkemizin sorunlarını her Çarşamba aydınlarımızla dile getiriyor. Merkezin kurulduğu günden beri, Sayın Somuncuoğlu dışında çok değerli emektarları var.

Bu emektarlardan birisi de Sayın Hicabi Koçak! Sayın Koçak özellikle bilgiyi, düşünce insanlarına ilginç hizmetleriyle dağıtan, gerçekten az bulunan çok önemli bir değer.

Millî Düşünce Merkezi'nin bir diğer kahramanı ise Sayın Hakan Paksoy! Sayın Paksoy, Millî Düşünce Merkezi'nin yılmayan aydın bir hizmetkârı.

Nitekim, Sayın Paksoy, Zeytin Dalı Harekâtı'na nasıl gelindiğini bakınız, şöyle anlatıyor:

Kahraman ordumuz, vatan bütünlüğümüzü tehdit eden belâyı defetmek için Hatay sınırımıza komşu olan Suriye topraklarına girdi.

Afrin'de konuşlanmış olan PKK-PYD'li teröristler, özellikle ABD'nin himayesinde ve nispeten de Rusya'nın gözetiminde topraklarımızı tehdit ediyordu.

ABD'nin ağır silah ve mühimmat yardımı neticesinde her geçen gün büyüyen yılanın başı ezilmeliydi. Aksi takdirde sıkıntı çok daha büyüyecekti. Irak'ın kuzeyinden başlayıp, güney sınırımız boyunca devam eden terörist varlığı, Fırat Kalkanı Harekâtı ile kesintiye uğramış olsa bile, İskenderun'dan Akdeniz'e çıkacak bir koridor tehdidi devam ediyordu.

Zeytin Dalı adı verilen operasyon, geç kalmış olmakla birlikte, sınırımızdaki tehditlerden birincisini, "Kürt koridoru" hayallerini suya düşürdü. Uluslararası hukuk çerçevesinde yapılan bu harekât, meşru müdafaa hakkımızın kullanılmasıdır.

Türk milleti, topyekûn elbette kahraman ordusunun arkasındadır. Vatanın bütünlüğüne yönelik tehdit ortadan kaldırılana kadar ve hatta kaldırıldıktan sonra bile bu birlik devam edecektir.

Bu mücadele ile birlikte tehlikenin neden bu kadar yakın tehdit haline geldiğini anlamak ve bundan sonra olabilecekleri çok daha önceden başlayarak analiz etmek gerekmektedir.

Bugün Türk milletinin, hiç de hak etmediği kadar bedel ödeyeceği; bu bedelin her geçen gün daha da ağırlaştığının anlaşılması; geçmişin doğru analizi ile mümkün olacaktır. Bunları bilmek, Türk milletinin hakkıdır.

Öncelikle, yaşananların karmaşık birçok boyutu olmakla birlikte; Türkiye'nin yaşadığı, doğru isimlendirmeyle bölücü terör; zorla kabul ettirilmeye çalışılan ismiyle Kürt sorunu'dur. Müslüman coğrafyanın şekillendirildiği Arap Baharı ve İhvan-ı Müslimin kardeşliği ilişkilerine göz atmak önemlidir.

Bugün, her fırsatta "Eyyy Amerika!.." diye konuştuğumuz ABD; CIA'nın 1998 yılında hazırlattığı, sonradan kitap olarak basılmış bir raporda her şeyi açıkça belirtmektedir. Kitabın giriş ve önsöz bölümünden birkaç alıntı bile her şeyi ortaya koymaktadır. Artık bir de "Rabiamız" vardır. İlk olarak Mısır'da, Tahrir Meydanı'ndaki gösterilerde ortaya çıkan ve Mursi'nin 4. Cumhurbaşkanı olduğuna gönderme yapan işaret, bizde de kullanılmaya başlar. Devamlı "tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet..." denilmektedir. Fakat bir türlü vatanın ve bayrağın kimin olduğu, milletin hangi millet olduğu, devletin adı ve dilinin ne olduğu hiç ama hiç söylenmemektedir. İşin ilginç yanı, Tunus ziyaretinde (27 Aralık 2017), Cumhurbaşkanı'nın bu işareti yapması, Tunus yetkililerince "Müslüman Kardeşlerin işareti" denilerek engellenmiş, bu skandal ise Türk basınında hiç yer almamıştır...

Ve Yesevî...

Erdoğan Aslıyüce ve Kırıkkale, Mehmet Turan: Halil İnalcık ve Osmanlı'daki İslam Anlayışı Üzerine, Hüseyin Akarçeşme: Unuttuklarımızı Hatırlayalım, Davut Haskırış: Gazali Hakkında Değerlendirme, Mehmet Saim Sayan: Açıksöz'ün Hikâyesi, Muhsin Koç: Sarıkamış Yaradır, Destandır, Burhan Akgün: Devlet ve Belediyelerdeki, büyük müsriflik. Süheyl Başaran: 17. Yüzyılda Boğaziçi, Prof. Dr. Hasan Onat: Yeni Bir İslam Medeniyeti İçin Maturidi ve Maturidiliğin Önemi, Hilmi Özden: Türk'e Dirlik Yasak mıdır? Prof. Dr. İsmail Yakıt: Babanzade Ahmet Naim'in Türkçülere Karşı Yazdığı, Dr. Yusuf Gedikli: Türkçenin Sal, Sel eki, Yrd. Doç. Dr. Erol Ülgen: Arif Nihat Asya'nın Hayatından Kesitler, Seyhan Çağlar Emen: Arap Dünyasında Bir Türk Başbakan, Dr. Sakin Öner: 2018'in Şifre Sözcüğü, Ahmet Özdemir: Yesevi Yayıncılık'tan Üç Kitap, Ramazan Bakkal: Çoban Ateşleri, Recep Arslan: Musevilerin Namaz Hocası Kitabı.

Esen kalın efendim...

Yazarın Diğer Yazıları