Hilafet çağrısı tepkilere neden olmuştu: İmam Halil Konakçı yine sahnede

Hilafet çağrısı tepkilere neden olmuştu: İmam Halil Konakçı yine sahnede
Sanatçı Sezen Aksu'yu hedef alıp hilafet çağrısı yapan imam Halil Konakçı, bu kez, "Dünyada iki ırk vardır; müslüman ve kafirdir" dedi.

Bursa’da Mihraplı Camisi’nde verdiği vaazda Sezen Aksu’yu “Şahane bir şey yaşamak” adlı şarkısı üzerinden hedef alan imam Halil Konakçı, hilafet çağrısı yaparak, “O sahip olsaydı başımızda, o makam hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu skandal ifadelerin ardından Konakçı hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana, kanunlara uymamaya teşvik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu.

"MÜSLÜMANSA, İSRAİLLİ OLSA KARDEŞİM, ALMAN OLSA MÜSLÜMANSA KARDEŞİMDİR"

Konakçı, son olarak dün verdiği vaazda da bir hayli ilginç ifadelere yer verdi. Dünyada iki ırk olduğunu iddia eden Konakçı, "Dünyada iki ırk vardır bunu unutmayın, soy sop asabiyet değil. Soy sopla olsaydı Peygamber asabiyet yapardı, kendi soyunu yüceltirdi. İki ırk vardır; müslüman ve kafirdir. Müslümansa, İsrailli olsa kardeşim, Alman olsa müslümansa kardeşimdir. Ama ''gavur''sa öz akrabam olsa umrumda değil. Akrabalık bağlarında birincisi kan, ikincisi iman" diye konuştu.

İlgili Haberler