Hollanda'da salgın tedbirleri protesto edildi

Hollanda'da salgın tedbirleri protesto edildi
Hollanda'da korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan tedbirler ve hükümete yönelik protestolar devam ediyor. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Hollanda''nın başkenti Amsterdam''da korona virüs kısıtlamalarına ilişkin protestolar devam ediyor. Başkent Amsterdam’ın merkezindeki Museumplein’da (Müze Meydanı) bir araya gelen kalabalık, kısıtlamaların Nisan’a kadar uzatılmasını protesto etti. 

Polis, eylemcilerden dağılmalarını istedi. Protestolarda zaman zaman polis ve eylemciler arasında arbedeler çıktı. Polis toplanan gruba göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Protestocuların maske kullanmaması da dikkat çekti.

HOLLANDA ARALIKTAN BU YANA KAPALI

Hollanda’da Aralık ayından bu yana kısıtlamalar devan ediyor. Hükümet, son aldığı kararla kısıtlamaları Nisan ayına kadar uzattı. Ülkede restoranlar, kafeler, tiyatrolar, müzeler, spor salonları, havuzlar, güzellik salonları ve barlar kapalı. Ayrıca ülkede alınan kararlar kapsamında 16 Aralık’ta uzaktan eğitime geçildi.