Cumhurbaşkanını zincire vurdular. ABD’ye teslim edilecek

Cumhurbaşkanını zincire vurdular. ABD’ye teslim edilecek
ABD'ye uyuşturucu sokan ve silah kaçakçılığı yapan eski Honduras devlet başkanının ABD’ye iadesi onaylandı.

Honduras’ın eski devlet Cumhurbaşkanı Juan Orlando Hernandez 2014 ve 2022 yılları arasında uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlandığı ABD''ye iade edilmesi kararı onaylandı.

Honduras’ın eski Cumhurbaşkanı Orlando Hernandez, Latin Amerika ülkelerindeki kartel yapılanmalarından ve uyuşturucu ticaretinden ABD’yi sorumlu tutmuştu. Göreve geldiği 2014 yılında yaptığı bir konuşmada, “Yaşanan bu yıkımdan ABD ve uyuşturucuyla savaşma politikaları sorumludur” şeklinde konuşmuştu.

New York Güney Mahkemesi''nin uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan Juan Orlando Hernandez''in ABD''ye iadesi için başlatılan yargı sürecinin devam ettiği bildirildi.

Alt mahkemenin eski Cumhurbaşkan Juan Orlando Hernandez''in iadesi yönünde aldığı karar, yargıtay tarafından da onaylandı.

Yargıtay Sözcüsü Melvin Duarte yaptığı açıklamasında, "Delillerin sunulması ve açığa çıkartılması" için 11 saatlik duruşmadan sonra kararın alındığını ifade etti.

ABD''ye 2004 yılından beri ülkeye uyuşturucu sokmakla suçlanan eski devlet başkanının bu karara 3 gün içinde itiraz edebileceği aktarılırken Honduras yüksek mahkemesinin alacağı kararla yargısal sürecin de tamamlanmış olacağı aktarıldı.

İlgili Haberler