‘Hükümet kararlı satacak, millet obez olacak’

‘Hükümet kararlı satacak, millet obez olacak’
Hükümete yakın Akit’in yazarlarından Atilla Özdür, şeker fabrikalarının satılmasına yönelik sert eleştiride bulundu. Satışların şeker nişastasının kullanımını artıracağını öne süren Özdür, bu durumun ülkede obeziteyi artıracağını ifade etti.

Şeker fabrikalarının satılmasının ABD ve İsrail’in bir oyunu olduğunu ileri süren Akit gazetesi yazarı Atilla Özdür, bu işletmeleri satın alanların ileriki süreçte şeker üretimi yapmayacaklarını öne sürdü.

Özdür, ekonomik nedenler dolayısıyla satışı iptal edilen üç şeker fabrikası için, “Dua edelim adamlar para bulmasınlar. Aksi halde hükümet kararlı. Hazineye para girdi derken, millet de obeziteye paçasını kaptıracak” ifadelerini kullandı.

İşte Özdür’ün kaleme aldığı "Bizim meslek…" başlıklı yazısının ilgili bölümü:

“Kamu hizmetinde makuliyet sınırı aşılmasa, gazeteciler ırkçı silah kullanmayı terk etseler, edebilseler, memleket huzur bulur. Maaşlar, ticari kazançlarla ücretler bereketlenir... Devletin gelirine dışarıdan el atan olmayacaktır, var ise kalmayacaktır...

Günümüzün normuna uygun bir Gazeteci olmadığımdan icraatlara bakıyorum. Kendi bilgi seviyeme göre faydalı ise, uzun uzun methü senaya kalkışmam. Şu veya bu sebeple sakıncalarını sezinlediğimde, hafifinden hafifine hislerimi belirtme yollarını ararım… Yanılmış isem, ikna edildiğimde yanlışımı düzeltirim... Mesela, şeker fabrikalarının özelleştirilmek üzere satılığa çıkarılmasına üç beş yazımla karşı çıktım. Baktım hükümet kararlı kimseye kulak asmıyor, bıraktım. Ben görevimi yaptım...

Niçin karşı çıktım? Satın alan, makinaları hurdacıya, araziyi de betoncuya devredecek. Zira hep böyle yapılıyor. Piyasa güçlerinin şeytani baskıları karşısında hükümetler nişasta şekerine üretim artışı verecek. Cargill, sotada av bekliyor. Bunların neticesinde eşyanın tabiatı, unlu tatlıların fiyatını hızla aşağı çektirecek. On liraya baklava, sebil gidecek. Millet ekonominin doğal tabiatından, yenilip içileceklerin ucuz olanına yumulunca, obezitenin de milletimize yapmayacağı kötülük kalmayacaktı.

Bizim hükümetimizin eliyle millete bu kötülüğü yapmak-yaptırmak isteyen de düşmanımız ABD ve İsrail hükümetleri idi... Bakınız, satılan fabrikalardan üçünün satışları iptal edildi. Sebep, sahiplenenlerin para bulamamaları. Dua edelim adamlar para bulamasınlar. Aksi halde hükümet kararlı, satacak. Hazineye para girdi denilirken, millet de obeziteye paçasını kaptıracak... Bu arada pancar yetiştiren yüzlerce köylümüzün bin bir cefa ile üretebildiği pancarları da elinde kalıp çürüdü. Yazık ve günah değil mi, bunca dökülen ter ve paraya?”

İlgili Haberler