Hyundai’nin güneş enerjili otomobili asfalta indi

Hyundai’nin güneş enerjili otomobili asfalta indi
Hyundai'nin Sonata Hybrid isimli güneş enerjili otomobili, Kore'de satışa çıktı. Aracın yakın zamanda Kuzey Amerika'da da satışa sunulacağı ifade ediliyor.

Güneş panelleri, ücretsiz enerji kaynağı olan güneşten enerji toplamak için fazlasıyla etkili bir yöntem ve dünya üzerinde birçok yerde de kullanılıyor. Hyundai, kendi aracına da bu sistemi ekleyerek aracındaki güç tasarrufunu artırmayı hedefliyor.

Webtekno'da yer alan habere göre Hyundai, geçtiğimiz sonbahar döneminde araçlarına güneş panelleri yerleştirme konusundaki planlarını açıklamıştı. Şimdiyse otomotiv firmasının ilk güneş panelli aracı hazırlandı. Sonata Hybrid isimli araç şu anda Kore'de satışa çıktı ve yakın zamanda Kuzey Amerika'da da satışa sunulacağı ifade ediliyor.

Hyundai, aracının elektrik güç kaynağına yardımcı olması için aracının tavanına güneş panelleri yerleştirirken karbondioksit salınımını da düşürmeyi hedefliyor. Güneş panellerinin aracın günlük enerji ihtiyacının %30 ila %60'ı arasında da bir bölümünü de karşılaması bekleniyor. Aracın günlük altı saatlik bir şarjla yılda 1.300 km daha fazla gidebileceği düşünülüyor.

Yılda 1.300 kilometrelik bir artık çok büyük bir geliştirme olmasa da araçların tavanında bulunan güneş panellerinin hibrit ve tamamen elektrikli araçlar için bir potansiyeli bulundurduğunu gösteriyor. Hyundai, tavanına yerleştirdiği güneş panelleriyle bu teknolojinin yalnızca lüks markalara ya da deneysel araçlara özel olmadığını da ortaya koyuyor.