IBAN paylaşımı nedeniyle tutuklanmıştı. Devlet Hakan Aygün’e 40 bin TL ödeyecek

IBAN paylaşımı nedeniyle tutuklanmıştı. Devlet Hakan Aygün’e 40 bin TL ödeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Covid nedeniyle yardım kampanyası başlatmasını eleştirdiği için tutuklanan gazeteci Hakan Aygün için AYM hak ihlali kararı verdi. AYM’nin kararına göre Aygün’e 40 bin TL manevi tazminat ödenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüs salgını nedeniyle devlete destek kampanyası başlatmasına ve vatandaştan yardım talep etmesine tepki gösteren gazeteci Hakan Aygün, attığı tweetin ardından tutuklanmıştı.

Tahliye edilmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunan Aygün hakkında karar çıktı.

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

"Tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddianın kabul edilebilir olduğuna,

Anayasa''nın güvence altına aldığı kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine,

Hakan Aygün''e 40 bin TL manevi tazminat ödenmesine oy birliğiyle karar verildi."

NE OLMUŞTU?

Bazı Büyükşehir Belediyeleri’nin korona virüs salgınında vatandaşa yardım için başlattığı yardım kampanyaları durdurulmuş sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “IBAN numarası paylaşarak” devlet adına bir kampanya başlatmıştı.

Sonrasında ise Hakan Aygün, “IBAN suresi ayet 1 ey IBAN edenler… Biz size ayrı bankalardar IBAN numaraları verdik ki IBAN edesiniz diye, hiç şüphesiz ki ahiret gününde IBAN edenle IBAn etmeyenler ayrılacaktır!” bulunarak durumu eleştirmişti.

Paylaştığı tweet sonrası “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “hakaret” suçlamasıyla 2 Nisan''da gözaltına alınan Hakan Aygün, 3 Nisan''da tutuklanarak cezaevine kondu. Aygün 5 Mayıs''ta tahliye edilmişti.

İlgili Haberler