İBB önündeki İmamoğlu protestosu Vali'nin emriyle mi gerçekleşti?

İBB önündeki İmamoğlu protestosu Vali'nin emriyle mi gerçekleşti?
İBB çalışanlarının dün Saraçhane'deki merkez bina önünde gerçekleştirdiği 'İmamoğlu protestosunun' Vali'nin emriyle gerçekleştiği iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanları Saraçhane'deki merkez bina önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, isim vermeden Ekrem İmamoğlu'nun kamuoyuyla paylaştığı israf iddialarını reddetmişti. Muhalefetin tepkisini çeken açıklamaların ardından CHP'li Mehmet Bekaroğlu, basın açıklamasının Vali tarafından verilen talimatla gerçekleştirildiğini öne sürdü.

İBB çalışanları adına yapılan açıklamada “İstanbulumuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile ‘israf’ kavramına sıkıştırma ‘insafsızlığı’ gösterenleri kınıyoruz” denildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter hesabından İBB çalışanlarının resmi yazışma adreslerinden basın açıklamasına çağrıldığı e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı. E-postada, basın açıklamasına müdür, müdür yardımcısı ve amirlerin katılımının zorunlu olduğu belirtiliyor.

BEKAROĞLU SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

CHP İstanbul Milletvkeili Mehmet Bekaroğlu, Saraçhane'de gerçekleştirilen 'İmamoğlu protestosunun' Vali'nin emriyle gerçekleştiğini söyledi.

İşte Vali’nin İBB’si... Yazık; kamu çalışanları bu duruma düşürülür mü?

bekar.jpg

İBB yalanladı

İBB'nin resmi Twitter hesabından İBB çalışanlarının basın açıklamasına 'zorla getirildiği' iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada iddaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) tartışmalı kararı ile mazbatasının geri alınmasının ardından 23 Haziran seçimlerine kadar İBB Başkanvekili olarak atanmıştı.

 

İlgili Haberler