İBB’de terörist arayan Tevfik Göksu'nun terörist Fetullah Gülen'e övgü dolu sözleri ortaya çıktı

İBB’de terörist arayan Tevfik Göksu'nun terörist Fetullah Gülen'e övgü dolu sözleri ortaya çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İçişleri Bakanlığı tarafından "özel teftişin" başlatılmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Odatv ise bu açıklama sonrasında Göksu’nun FETÖ’ye dair eski konuşmalarını gündeme getirdi.

Odatv ortaya çıkardı

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne (İBB) bağlı kuruluşları ve şirketlerinde çalışan 557 personel hakkında "terör örgütleriyle bağlantılı" iddiasıyla teftiş başlattı.

Teftişin başlatıldığı açıklamasının ardından da konu gündemden düşmüyor. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları ortak bir bildiri yayınlayarak İmamoğlu’na sahip çıkarken, AKP’de İmamoğlu’na karşılık açıklamalar geliyor.

Bunlardan biri de dün gün içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanı ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan gelmişti.

Göksu, “Belediye koridorlarında konuşulanlar var” diyerek İBB’deki “terör bağlantılı elemanlar” iddialarına şunları söylemişti:

“Fiilen x, y, z deme şansına sahip değilim ama koridorlarda çok dillendiriliyordu. Bakanımız dillendirilen şeyi isimlendirdi. Bir insanı net tespit olmadıkça bir konuyla ilgili isimlendirmek hakkaniyet ve hukuk adına doğru olmaz. Elbette bilgimiz var. Bakanımızın elinde datalar var. Benim elimde öyle bir data yok. Kalkıp da zanla öyle bir ifadeyi kullanmak vicdanen doğru olmaz.”

BELEDİYENİN PROGRAMININ ONUR KONUĞU FETULLAH GÜLEN’Dİ

Odatv’de yer alan habere göre, Mehmet Göksu yıllarca Fetullah Gülen’e övgüler, methiyeler düzen programlar organize etmişti.

2013 yılında Ramazan ayında Esenler Belediyesi “Anadolu’yu Mayalayanlar” diye bir program düzenledi. Programın onur konuğu Fetullah Gülen’di.

Tevfik Göksu o dönem “Kiminize göre Fetullah hoca, kiminize göre cemaat, kiminize göre hizmet, kiminize göre ne olursa olsun hepimize göre o hepimizin gönül sultanı. O gönül sultanını Esenler’de konuk ederek hem şehrimizin sokağını hem de şehrimizin meydanını bereketlendirdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Göksu şöyle devam etti:

"Bugün Fethullah Gülen Hoca Efendi’yi anlamaya çalışacağız. Allah kendisine hayırlı, uzun ömürler versin. Bu topraklara o kadar önemli bir maya serpti ki tam da ''Anadolu''yu Mayalayanlar'' konseptine çok iyi oturan, fakat ''Anadolu''yu Mayalayanlar'' cümlesinin bile kifayetsiz kaldığı büyüklükte bir maya serpen gönül sultanını burada misafir ediyoruz. Hoca efendi için belki de ''Yeryüzünü Mayalayan'' dememiz gerekiyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin, Onun bir mayasıyla karşılaşacak ve Ondan bir eser bulacaksınız. Biz O’nu anlamaya çalışmakla kendimizi bahtiyar addediyoruz."

"OKYANUS ÖTESİNE BİN SELAM"

Göksu şunları da kaydetti:

"Bir taraftan bu etkinlikler, diğer taraftan binlerce yoksulumuzun sofrasında ekmek oluyoruz, aş oluyoruz. Her şeyden önemlisi, Anadolu''ya maya serpenleri bu meydanda misafir ediyoruz. İstiyoruz ki bu millet üzerinden çok tanklar geçmesine rağmen bu tankları elinin tersiyle itti ve bu millet kendi inancını yok etmek için gece gündüz çalışanlar karşı hangi iradeyle ayakta kaldı. Bu milletin çocukları bu isimleri çok iyi ezberlesin istiyoruz. Buradan okyanus ötesine binlerce selam gönderiyoruz. Allah uzun ömürler versin."

Sonra Göksu FETÖ’ye karşı tavır aldı ve düşmanı oldu. Sosyal medya hesabından paylaştığı Tweet''lerini de sildi.

İşte o paylaşımlar:

SOYLU NE DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB''de terörle bağlantılı kişiler çalıştığına dair ihbarlar geldiğini iddia ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Beni bağışlayın; ama sosyal medya çığırtkanlığıyla biz terörle mücadele etmiyoruz. Hangi biriniz iş arkadaşı olarak böyle biriyle yürümek istersiniz. Tutuklu olduğunu söylüyorum, hangi sicil kaydından bahsediyorsunuz? Böyle bir şey çıktıktan sonra yapılması gereken ilk şey ilgili valiliğe müracaat etmek. Devletin muhataplığı burada büyükşehir belediyelerindeki kamu yöneticileridir. Örneğin Genel Sekreterdir. ''Biz şu kadar kişiyi işe alacağız, bakar mısınız?'' denmiş mi? Hayır."

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da teftiş kararına ilişkin "Sayı veriyorlar bunlar terörist diyorlar sonra teftiş başlatıyorlar. Ne teftişi, sen bakanlıksın terörist ise at hapse. Ayrıca işe alımlarda adli sicil kayıtları vardır. O zaman İçişleri Bakanlığı yanlış yere soruşturma açıyor. O zaman soruşturma açması gereken yer Adalet Bakanlığı''dır" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ayrıca konuyla ilgili İBB içerisinde soruşturma izni verdiğini de açıkladı.

İlgili Haberler