Tonlarca tütün, milyonlarca dolu makaron ele geçirildi. Polisler saymakla bitiremedi, Bakan Soylu tebrik etti

Tonlarca tütün, milyonlarca dolu makaron ele geçirildi. Polisler saymakla bitiremedi, Bakan Soylu tebrik etti
Bursa'da bir depoda yapılan aramada, 50 milyon doldurulmuş makaron ele geçirildi. Operasyonda 13'ü yabancı uyruklu toplamda 15 kişi gözaltına alındı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bursa Osmangazi''de gerçekleştirilen operasyonda tespit edilen, yasa dışı makaron doldurumu yapan depoda yapılan aramada; 50 milyon adet doldurulmuş makaron, 6 ton 950 kilo tütün, 7 adet makaron doldurma makinesi ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak 13''ü yabancı uyruklu, toplam 15 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan miktar, tek seferde ele geçirilen en yüksek doldurulmuş makaron yakalamasıdır" denildi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa Osmangazi''de gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 50 milyon doldurulmuş makaron ile tek seferde en yüksek sayıda doldurulmuş makaron yakalamasına imza atan Bursa emniyetimize ve KOM birimlerimize tebrikler" ifadelerine yer verdi.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Bursa''da düzenlenen 50 milyon adet dolu makaronun ele geçirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı. Geçen pazartesi günü Osmangazi ilçesi Nülüferköy Mahallesi''nde bir depoya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan baskında, 5 milyon 637 bin adet dolu makaron ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı. Fiziki takibi sürdüren ekipler, yine Osmangazi ilçesinde bir fabrikada kaçak sigara üretimi yapıldığı bilgisine ulaştı.


Emek Mahallesi’nde 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu 2 katlı fabrikaya da bu sabaha karşı operasyon düzenlendi. Baskında 13’ü yabancı uyruklu, 15 şüpheli gözaltına alındı.

Fabrikada, 50 milyon dolu makaron, 6 bin 950 kilogram tütün, 5 milyon 778 bin filtre, 2 bin 485 rulo sigara kağıdı, 195 rulo sigara ağız kağıdı, 795 kilo tutkal, 103 palet karton ve 7 iş makinesi ele geçirildi. Kaçak sigara üretimin yapıldığı yabancı menşeli 7 iş makinesinin piyasa değerinin 1 milyon dolar olduğu belirlendi. Malzemelerin piyasa değerinin ise toplam 100 milyon TL olduğu tespit edildi. Malzemelerle 50 milyon adet daha dolu makaron üretiminin yapılabileceği açıklandı.



ŞÜPHELİLERİN BAZILARI UYURKEN YAKALANDI

KOM ekipleri düzenledikleri operasyonun görüntülerini de paylaştı. Sabaha karşı düzenlenen baskınla fabrikaya giren ekipler, üretim yapılan alandaki şüphelileri suçüstü yakalarken, bazı şüpheliler de fabrikanın üst katında kurulu yatakhanede gözaltına alındı.
Kaçak sigara üretimi için 15 gün önce kurulduğu belirlenen fabrikada gözaltına alınan 15 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Türkiye tarihine geçen operasyonu twitter hesabından paylaşarak, Bursa polisini tebrik etti. 

 

İlgili Haberler