İki yeni parti geliyor: “AKP’den kopuşlar olacak. Parti amblemleri hazır”

İki yeni parti geliyor: “AKP’den kopuşlar olacak. Parti amblemleri hazır”
Yerel seçimlerden sonra kurulması beklenen partilerin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, iki yeni siyasal oluşumun çekirdek kadrolarını önemli ölçüde bildiğini açıkladı.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat da yerel seçimlerin ardında iki yeni parti kurulacağını iddia etti.

Kulat, iki partinin de çekirdek kadrolarını önemli ölçüde bildiğini iddia etti. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kulat’ın ifadeleri şöyle:

“ŞU AN AKP’DE SİYASET YAPAN İSİMLER DE VAR”

“Yeni Parti, bilinenin aksine tek parti değil iki farklı parti. Birinin lideri Abdullah Gül destekli Ali Babacan. Ana gövde de pek çok eski ve mevcut AKP’li siyasetçi var. Programından teşkilatına, genel merkezinden amblemine her şeyi hazır. Diğeri Ahmet Davutoğlu oluşumu.”

“İKİ YENİ PARTİ LİDERLERİ İSTİŞARE İÇİNDELER”

Her iki yeni parti oluşumu da ayrı yürüyor ama zaman zaman koordinasyon ya da istişare ediyorlar. Çıkış söylemleri ekonomi, dış politika ve kutuplaşma karşıtlığı üzerine kurgulanıyor.

“BAŞKA SİYASİ PARTİLERLE DE TEMAS HALİNDELER”

“Bilinenin aksine bu iki yeni parti sadece AKP’den doğmuyor. Şu an aktif olarak başka partilerde siyaset yapan önemli konumlarda oturan siyasetçilerle de konuşuyorlar. Bu iki yeni parti olası engellemelerin önüne geçmek için mevcut iki partiyle de temas halinde. Her iki yeni partinin çekirdek kadrosunu da önemli ölçüde biliyorum. Elbet bu kadrolar resmiyet kazanmış değil ve daha çok değişir. Ancak özellikle bu iki oluşumdan birine önemli bir iş adamları yapısı, diğerine önemli bir strateji kuruluşu destek veriyor. Türkiye Genelinde mevcut partilerde yer bulamamış ya da oyundan düşmüş siyasetçiler yanında STK temsilcileri ve iş adamları ile görüşülüyor.

VAATLERİ AYNI: GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

“Her iyi yeni parti de güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadiyle geliyor. Son olarak her iki siyasi oluşum da anketlere güveniyor mu bilmiyorum. Ama kesinlikle anketleri çok merak ediyorlar. Neyse Şunun şurasında 1 Nisan’a ne kaldı? Baktılar olmuyor 1 Nisan şakası derler.”

 

kulat1.png

 

kulat2.png

İlgili Haberler