İkinci Dünya Savaşı sırasında batmıştı. Bir anda suyun üstüne çıktı

İkinci Dünya Savaşı sırasında batmıştı. Bir anda suyun üstüne çıktı
İtalya'daki Cottian Alplerinden Adriyatik Denizine akan Po Nehri, son 70 yılın en büyük kuraklığını yaşıyor. Bu durum, İkinci Dünya Savaşı sırasında batan geminin gün yüzüne çıkmasına sebep oldu. 55 metrelik mavnanın İkinci Dünya Savaşı sırasında odun taşımak için kullanıldığı ve bombardıman sırasında yara alarak battığı iddia edildi.

Business Insider adlı Amerikan haber sitesinde yayımlanan makaleye göre, 1944''te, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan bombardımanıyla batan 55 metrelik bir mavna, şiddetli kuraklık nedeniyle İtalya''nın Gualtieri kentindeki Po Nehri''nde yeniden ortaya çıktı. Gemi, kuzeydeki Gualtieri köyü yakınlarında bulunuyor, Zibello adını taşıyor ve İkinci Dünya Savaşı sırasında odun taşımak için kullanılıyordu. Bir bombardıman sırasında yara alarak battığı düşünülüyor.

Geçmişte sadece pruvası su üzerinde görünürken, kuraklık nedeniyle sular çok fazla çekildiğinden dolayı artık tamamını görmek mümkün.

Yerel bir amatör fotoğrafçı olan Alessio Bonin, mavnanın gövdesinin daha belirgin hale geldiği Mart ayında drone ile çekim yaptığını söyledi. Batığın, Po nehrinin 110 günden fazla yağmursuz kalmasından sonra ortaya çıktığı belirtildi. Bu nehrin ülkenin tarımına su göndermesi açısından önemli olduğu aktarıldı. Bonin kuraklığa dikkat çekerek "Bazı bölgelerde nehir seviyesi o kadar düşük ki, insanlar kurumuş su yatağı boyunca yürüyebiliyor."

Bonin, "Gemiyi, esasen hala kış olduğu Mart ayında bu kadar açıkta görmek çok etkileyiciydi" dedi ve ekledi: Yılın bu zamanında, asıl endişemiz eskiden nehir taşkınlarıydı, şimdi ise nehrin tamamen ortadan kaybolmasından endişe ediyoruz.

İlgili Haberler