İkinci el araç almak isteyenler dikkat: Bakanlık resmen yasakladı

İkinci el araç almak isteyenler dikkat: Bakanlık resmen yasakladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Erhan KARADAĞ/KAMU SON HABER

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasasındaki fahiş artışlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarada bulundu. İnternetten araç satışına dikkat çeken Bolat, ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyledi.

Bununla birlikte, Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe geçerli olan '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasının 6 ay daha uzatıldığı bildirilmişti. Bakanlıkça alınan bu kararlar, ikinci el araç satışlarında yeni düzenlemelerin yapıldığını göstermektedir.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NASIL OLACAK?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, internet üzerinde satılan ikinci el araçların fiyatlarının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğinin altını çizdi. Bakan Bolat, konuya ilişkin ilgili internet siteleriyle görüşmeler yapıldığını ve fiyatların Temmuz-Ağustos aylarında dengeleneceğini belirtti. Eğer denge sağlanamazsa ek tedbirlerin alınabileceğini ifade etti.

Öte yandan, bakanlık otomotiv sektöründe geçerli olan '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlaması süresinin 1 Ocak 2024 tarihine kadar süreceğini belirtti. Bu kuralın, abartılı fiyat artışları, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla mücadele etmek amacıyla uygulanacağı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum