Güneydoğu kontrol dışı

Güneydoğu kontrol dışı
Güneydoğu kontrol dışı

MHP’li Yusuf Halaçoğlu, Güneydoğu’nun tamamen kontrolden çıktığını belirterek hükümeti eleştirdi: Hakkari’de 1

MHP’li Yusuf Halaçoğlu, Güneydoğu’nun tamamen kontrolden çıktığını belirterek hükümeti eleştirdi: Hakkari’de 15 gündür 600 PKK’lı ile çatışma var. Siz 15 gündür mücadele ediyorsunuz orada... Neresi kontrolünüz altında, açıklayın!

Güneydoğu Anadolu bölgesi kontrolden çıkmış durumda
Başbakan Erdoğan’ın bölgede kontrolü kaybettiğini ileri süren MHP’li Halaçoğlu, “15 gündür 600 teröristle Şemdinli’de çatışma var ama ne olduğu bilinmiyor” dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Katip Üyesi ve MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, terör koünusunda önemli açıklamalarda bulundu. TV8’de Erkan Tan’ın konuğu olan Halaçoğlu, tamamen kontrolden çıkmış bir Güneydoğu’nun varlığından söz ederken, “Şu an her şey Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kontrolünden çıkmış vaziyette. Güneydoğu ve Suriye kontrolünden çıkmış vaziyette. Hakkari’de 15 gündür 600 PKK’lı terörist ile çatışma var ve ne olduğunu kimse bilmiyor” dedi. Halaçoğlu şöyle konuştu:

600 teröristle savaş
“Güneydoğu tabii ki bizim toprağımız. Bir karışını bile kimseye vermek niyetinde değiliz. Ama ‘vermeyeceğim’ demek ile ‘vermemezlik’ yapamazsınız. Bunun için de orada terörün kökünü kazıyacaksınız. Elini kolunu sallayarak herkes gidebilecek. Kaç kişi şimdi elini kolunu sallayarak Hakkari’ye gidebilir, soruyorum. 600 terörist artık vur-kaç taktiği uygulamadan cepheden savaşmaya girişti. Siz 15 gündür mücadele ediyorsunuz orada. Neresi kontrolünüz altında. Yurtdışından söz etmiyorum. Daha dün 3 askerimiz kaçırıldı. Bundan önce de kaçırılanlar hâlâ onların elinde. Bunların üzerinde neresi kontrolümüz altında söyler misiniz?”
Suriye’nin kuzeyine kimlerin hakim olduğunun bilindiğini, BDP’lilerin bölgeyi “Batı Kürdistan” olarak adlandırdıklarını kaydeden Yusuf Halaçoğlu, “Hani güzel şeyler olacaktı? Bunlar mı güzel şeyler” diye sordu. Halaçoğlu şu iddialarda bulundu:

Obama tehdit etti
“Terör örgütü PKK’ya lojistik destek veren Barzani’nin ayağına giderek bu işi çözemeyiz. İçişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugüne kadar kaç defa gitti. Gitti de ne çözüm getirdi? Buraya geldiğinde de bizim gazeteler farklı şeyler yazdı. Barzani ayrı beyanatta bulundu. PKK’yı besleyenlerden, Barzani’den medet umuyorsanız büyük devlet değilsiniz zaten. Geçmişte pasaport siz vermiştiniz onlara, şimdi kırmızı halılar ile karşılıyorsunuz. Yapmayın! Devleti bilmeyenler devlet yönetmeye kalkıştığında böyle olur.”
ABD Başkanı Obama’nın Başbakan Erdoğan ile telefonla görüşmesi sırasında elinde beyzbol sopası ile çekilmiş fotoğrafını da yorumlayan Halaçoğlu, “Başka işiniz yok o anda fotoğraf çektireceksiniz ve o fotoğraf gazetelerde yayınlanacak. Bu fotoğraf neden ortaya çıktı, amaç ne idi? Obama; Türkiye’ye, ‘Suriye’ye tek başına girme’demek istedi” diye konuştu.