Tüketici kredide fren dinlemedi

Tüketici kredide fren dinlemedi

Tüketici kredide fren dinlemedi

Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ekonomiyi soğutmak için geçen yıl uygulamaya koyduğ

Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ekonomiyi soğutmak için geçen yıl uygulamaya koyduğu önlemler tüketici kredilerinde bu yılın ilk 7 aylık döneminde fren etkisi yaparken, vatandaş çareyi kredi kartında buldu. 7 ayda tüketici kredilerindeki artış yüzde 6.9’da kalırken, kredi kartlarındaki artış yüzde 14.5’e ulaştı. Geçen yılın temmuz ayına göre ise 1 yıllık artış yüzde 13.4 oldu. Böylece geçen yıl temmuz ayında 152.7 milyar TL olan tüketici kredileri bu yılın temmuz ayında 173.2 milyar liraya yükseldi. Bankaların artık tüketici kredisi kullandırırken daha seçici davranması nedeniyle vatandaşlar kredi kartına yöneldi.
Bireysel kredi kartı borçları 7 aylık dönemde yüzde 14.5 61.8 milyar liraya çıktı. Geçen yılın temmuz ayından bu yana son 1 yıllık dönemdeki kredi kartı borçlarındaki artış ise yüzde 24 oldu. Bireysel kredi kartlarındaki artışın neredeyse tamamına yakını taksitli kredi kartından kaynaklandı. Kredi kartı borçlarının 7.8 milyar lira arttığı 7 aylık dönemde taksitli kredi kartı borçları 5.8 milyar TL arttı.