İkizdere'de bakanlık imzalı skandal. CHP'li Mehmet Bekaroğlu açıkladı

İkizdere'de bakanlık imzalı skandal. CHP'li Mehmet Bekaroğlu açıkladı
CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize'nin İyidere ilçesinde inşası devam eden ve halkın tepkisiyle karşılaşan İyidere Lojistik Limanı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile ilgili olarak önemli iddialarda bulundu.

İkizdere'de bakanlık imzalı skandal. CHP'li Mehmet Bekaroğlu açıkladı.

Rize''nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi günlerdir Türkiye''nin gündeminde. Nedeni ise iktidara yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat''ın lojistik liman projesinin deniz dolgusu için Cevizlik ve Gürdere köylerinde açmak istediği taşocağı.

Bölge halkının tepkisini çeken taşocağı inşaatına karşı günlerdir süren direnişe destek amacıyla bölgede bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, yapılması planlanan İyidere Lojistik Limanı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile ilgili de flaş bir iddiada bulundu...

''MİLLETE ŞİKAYET EDİYORUM''

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP''li Bekaroğlu; "Millete şikayet ediyorum. Ulaştırma Bakanı, İyidere Limanı ÇED’inde Çevre Bakanlığına “Yeni taş ocağı açılmayacağı” sözü verdi. Sonra bir taş ocağını 25 hektardan düşük iki ocağa bölerek Rize Vali’sinden “ÇED gerekli değil” yazısı aldı. Yani iki kurumu da aldattı." ifadelerini kullandı.

 

BAKAN KÖYLÜLER İTİRAZ EDİNCE ALANDAN AYRILMIŞTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İşkencedere Vadisi’inde yapılacak olan taş ocağı için açılan yol çalışmalarını dün yerinde inceledi. İkizdere’ye AKP’lilerden oluşan heyetle gelen Bakan Karaismailoğlu köylülerle görüştü ancak tepkilerle karşılaştı. Köylüler doğalarının tahrip edilmesine tepki gösterirken bakanın, “2 sene dolmadan çıkıp gideceğiz” sözlerini sarf ettiği duyuldu.

Köylüler ise, “Çocuklarımız dahi burada oynayamıyor, siz olsaydınız burada yaşayabilir miydiniz? Biz taş ocağını istemiyoruz” diye tepki gösterdi.

Bakanın “Hepinize teşekkür ederim” demesinin ardından köylülerin tepkileri katlanarak artmaya devam etti, uğultular yükseldi. “Taş ocağına hayır, vadimize dokunmayın” sloganları atılmaya başlandı.

 Bakan Karaismailoğlu tepkiler üzerine arkasını dönüp korumaları eşliğinde makam arabasına binerek alandan ayrıldı. Bakanın ayrılışıyla kalabalıktan yuhalama sesleri yükseldi. Köylüler, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

İlgili Haberler