İKM ve CTE personel alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

İKM ve CTE personel alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen İKM CTE personel alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İnfaz Koruma Memuru olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren haber...

İKM mülakat sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Ya da CTE gardiyan alımı sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Binlerce vatandaş İnfaz Koruma Memuru olmak için geçtiğimiz gün sözlü sınava girdi. Hemen ardından ise, İnfaz Koruma Memuru mülakat sonuçları ne zaman ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur alımı sınav sonuçları ne zaman belli olacak şeklinde sorular gelmeye başladı. Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne personel alımına ilişkin Trabzonda bulunan cezaevleri ve adliyelerde görev alacak olan infaz ve koruma memuru, zabıt katibi, şoför, sağlık memuru, bilgisayar teknisyeni memur alımı sonuçları açıklandı. Sonuçları Trabzon adliyesinin internet sitesinden öğrenilebilecek.

İKM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Memuru sınavı mülakat sonuçlarını henüz açıklamadı. Açıklanır açıklanmaz haber sitemizde yer alacaktır.

SINAVI KAZANAN ADAYLAR NE YAPMALI

Sınav sonucunun tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde belgelerini teslim etmeyen veya yerleştirme onayının tebliğinden sonra 15 gün içerisinde görevine başlamayan ya da aranılan şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların sözleşmeleri iptal edilecek ve yerlerine puan sıralamasına göre aynı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu için belirlenen yedek adaylardan yerleştirme işlemi sınav merkezi tarafından yapılacak.

İKM VE CTE'DE MEMUR ALIMI NASIL OLUYOR

Nihai başarı listesi adayların merkezi ve sözlü sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlayarak sıralanması suretiyle düzenlenecektir. İnfaz ve koruma memuru ile büro personeli (ceza infaz kurumu kâtipliği) pozisyonlarına atanacaklara ilişkin nihai başarı listesi düzenlenirken öncelikle hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ve adalet ön lisans programı mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle her bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu için ayrı ayrı sıralanacak olup, diğer adaylar bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puandan başlayarak sıralanacaktır.