İktidara yakın yazar Öcalan’a sahip çıktı!

İktidara yakın yazar Öcalan’a sahip çıktı!
CNN Türk canlı yayınına katılan iktidara yakın Akşam gazetesinin Ankara temsilcisi Emin Pazarcı terörist başı Abdullah Öcalan ve kardeşi Osman Öcalan’ı savunarak, “Abdullah Öcalan, yakalandığı gün teslim olmuş bir figürdür. Ben devlete hizmet edeyim demiş birisidir. Osman Öcalan, PKK’nın ölüm listesinde yer alan bir isimdir, PKK’lı değildir ki” dedi.

CNN Türk’te yayınlanan CNN  Türk Masası adlı programa katılan iktidara yakın Akşam gazetesinin Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı’dan skandal ifadeler geldi. Pazarcı, HDP’nin PKK’nın siyasal kanadı olduğunu belirtirken, terörist başı Abdullah Öcalan ve kırmızı bültenle aranan ve TRT’nin İstanbul’daki tekrar seçimi öncesi yayına çıkardığı kardeşi Osman Öcalan’ı savundu. Pazarcı, Osman Öcalan’ın PKK’nın ölüm listesinde olduğunu iddia etti.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, gazeteci ve CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş, siyaset bilimci DR. Hüseyin Alptekin ve Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı’nın konuk olduğu programda başkanlık sistemi sonrası oluşan yeni Meclis düzeni ve Millet İttifakı’nın geleceği hakkında yapılan tartışmada Emin Pazarcı’dan skandal ifadeler geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, terörist başı Öcalan’ın İmralı’dan yolladığı mektuba dikkat çekerek, “Yüzde 50+1 hükümeti şuraya getirdi. Çocuklarımızın katiline mektup yazdırmak zorunda kaldılar. Ben bunu sistemin mecbur ettiği bir şey sayıyorum” şeklinde konuştu. Ağıralioğlu’nun sözlerine itiraz eden Emin Pazarcı ise “Eğer öyle derseniz size de ‘Çocuklarımızın katilleriyle aynı sandıktan çıktınız’ derler” dedi.  Pazarcı, sözlerine şöyle devam etti.

“Abdulah Öcalan, yakalandığı gün teslim olmuş bir figürdür. Ben devlete hizmet edeyim demiş birisidir. Öcalan, çözüm sürecinde silahları bırakın diyen bir figürdür. Bugün sizin birlikte olduğunuz HDP, PKK’yı destekleyen bir figürdür. Osman Öcalan, PKK’nın ölüm listesinde yer alan bir isimdir, PKK’lı değildir ki. Ama siz HDP ile kol kolasınız. Onlar katillere çok önceden tavır koymuşlar. Onlar suçluydular, cezalarını çektiler,  katillere silahlarını bırakın diyorlar. Ama siz ittifakta katillerin sözcülüğünü yapan partilerle birliktesiniz derler, bence bu noktaya gelmeyelim”

AĞIRALİOĞLU VE YARKADAŞ’TAN TRT İTİRAZI

Programın konuklarından İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ve gazeteci Barış Yarkadaş, Emin Pazarcı’nın sözlerine itiraz etmeye çalışsalar da Pazarcı laflarını kesmeye çalışarak skandal açıklamalarına devam etti. Ağıralioğlu ve Yarkadaş se Osman Öcalan’ın TRT’de çıkıp insanların oy tercihleriyle ilgili açıklama yapmasına dikkat çekti.

İlgili Haberler