İmamoğlu elindeki sonuçları açıkladı

İmamoğlu elindeki sonuçları açıkladı
CHP ve İYİ Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Ekrem İmamoğlu"29 bin 409 oy farkla öndeyiz. Farkın kapanma ihtimali yok biz kazandık" dedi.

İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu yaptığı son açıklamada, "29 bin 409 oy farkla öndeyiz. Farkın kapanma ihtimali yok." dedi.

Ekrem İmamoğlu seçim sonuçları ve Anadolu Ajansı'nın veri akışının kesilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte İmamoğlu'nun açıklamaları:

"Şu an saat sabaha karşı 2'yi 21 geçiyor. Yanılmıyorsam 3 saati aşkın süredir Anadolu Ajansı veri girişi yapmıyor."

"Üzülerek tekrarlayacağım. Anadolu Ajansı görevini yapmayarak, Türkiye'mizin demokrasi sürecindeki en önemli kurumlardan birisi olarak vazifesini yerine getirmemiştir."

"Gerçekten bu süreçte yaşattıkları Türkiye tarihine acı bir not olarak düşülecektir."

"Anadolu Ajansı'ndan sorumlu olan kurumları, bakanlıkları herkese göreve çağırıyoruz."

"Toplumun bilgi alma hakkından kimsenin mağdur etme hakkı yoktur."

"Takip etmeye devam edeceğiz."

"Türkiye'nin hiçbir kamu kurumu siyasallaşamaz."

"Anadolu Ajansı'nı kınıyorum."

"Buradaki en önemli konu, sahada büyük rol üstlenen görev alan arkadaşlarıma yapacağım çağrı. Süreç devam etmektedir. İlçe seçim kurullarında görev alan arkadaşlarımın görev yerlerini asla terk etmemelerini istiyorum."

"Yenen hak, 16 milyonluk koca dünya kenti İstanbul'un hakkıdır. Bütün dünya bizi izlemektedir. Keşke biz dünyaya şu an İstanbul seçimini açıklayabiliyor olsaydık resmi kurumlar tarafından."

"Her birinden bizi ikna edecek cümleler duymak istedik. ama gelmediği için biz açıklamamızı yapıyoruz."

"31 bin 186 sandıkta, 30 bin 86'sı sistemimize girildi. Girilmeyen 100 sandık vardır. Bir sandıkta 300 civarında oy vardır. Yaptığımız ortalama hesaba göre yüzde 85 oranında geçerli oy vardır."

"Aramızdaki fark 29 bin 408'dir".

"Biz öndeyiz."

"Oyları söylüyorum. 4 milyon 155 bin 966 bizim sistemimizde benim aldığım oy olarak girilmiştir. Rakibimizin aldığı oy 4 milyon 155 bin 966'dır."

"Aradaki farkın kapanma ihtimali kalmamıştır."

"Türkiye'ye duyurmak isterim ki şu an itibariyle bizim girdiğimiz veriler üzerinden İstanbul'u kazandığımız ortadadır. Süreç hayırlı uğurlu olsun. Süreci takip edeceğiz."

"Olası manipülasyonlara karşı uyku yoktur. Bütün sandık görevlileri, bütün ilçe seçim kurullarındaki arkadaşlarım asla görev yerlerini terk etmemelidir. Bu biz vatandaşlık görevidir. Biz de görevimizin başındayız."

"Keşke, saatlerdir beklediğimiz bu açıklamayı Türkiye'nin iletişimdeki yetkili kurulu açıklasaydı. Takibe devam ediyoruz."

"İstanbul'da yapılan seçimin kazananı kaybedeni olmaz. 16 milyonluk İstanbul şehrinin tamamının kazanacağını gururla duyuruyorum."

"ANADOLU AJANSI VERİLERİ PAYLAŞMIYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, elindeki son verileri paylaşarak, "Açılan yüzde 80 sandıktan elde edilen verilere göre, benim oyum yüzde 50,36, rakibimin oyu yüzde 46,70’tir. ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu ajansı 36 dakikadır veri paylaşmıyor.  Lütfen manipülasyonun bir parçası olmayın Tarihi bir sorumluluğunuz var. Sizi 16 milyon İstanbullu hemşerilerim adına uyarıyorum Sizin mesuliyetiniz olanları Türkiye’ye anlatmaktır. Lütfen sorumluluğunuzu yerine getirin. Bu bir parti değil, Türkiye'nin demokrasi meselesidir."

"Bu şehrin gençlerine çocuklarına hesap veremezsiniz.Sandık görevlileri asla ve asla yerinizi terk etmeyin. Açık ve net söyleyeyim kazandığımı biliyorum. Benim devlet adamlığı sorumluluğum bunu açıklamama izin vermiyor. Bütün tutanakların son halini almasını bekliyoruz."

"Açılan yüzde 80 sandıktan elde edilen verilere göre, benim oyum yüzde 50,36, rakibimin oyu yüzde 46,70’tir."

DÖRDÜNCÜ AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu elindeki verilere göre önde olduğunu belirtti.

Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Toplumu İstanbulumuz ve Türkiyemizi bilgilendirme konusundaki bilgilendirmemize devam ediyoruz. Her iki il başkanımız da benimle birlikte. Bütün seçim kurullarını tek bir oy için bile sıkıntı yaşanmaması için göreve davet ediyorum. Bütün seçim kurullarında görev alan bütün görevlilere teşekkür ediyorum".

"Uyarımı, ikazımı yeniden yapıyorum tek bir oyun vebali üzerinizdedir. Pürdikkat oyların kayda girmesi sağlanmalıdır. Biz sürece hassasiyetle bir kontrol mekanizması gibi görevimize devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kazandığı, bir tarafın kaybettiği seçim değildir. Yerel seçim o şehirde yaşayan herkesin kazandığı seçimlerdir."

"Dolayısı ile şu anda kontrol mekanizması görevine devam eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Lütfen görevlerinize en hassas şekilde, gülümseyerek, yanınızdaki insanlara teşekkür ederek devam edin."

"Uzun bir süredir AA'nın yine hassasiyetle giriş yaptığı konusundaki kaygılarım devam etmektedir. Psikolojik bir süreç tahayyülü vardır. Tekrar AA'yı görevini yapmaya davet ediyorum. AA vatandaşların vergileri ile yürümektedir. Ben kimsenin kimsenin hakkını yemem, hakkını da yedirtmem. Bunun altını çiziyorum."

"Biz tutanaklara göre giriş yapmaya devam ediyoruz. Yüzde 76.1 dir. Buna göre bizim aldığımız oy yüzde 50.51 rakibimizin aldığı oy ise yüzde 46.55'tir."

"Ben takdir etmeyi bilirim ama tebrik edilmeyi de beklerim. Sürecin en hassas bir şekilde neticelenmesi için bütün görevli arkadaşlarıma, güvenlik görevlilerine teşekkür ediyorum. Yine tüm yetkilileri göreve davet ediyorum."

"Bizim girişlerimiz devam ediyor. Kendilerini uzun yıllardır görev yapmış biri olarak göreve davet ediyorum. Kazandık demesini ayıplıyorum. Lütfen süreci beklesinler."

“YSK’yı, İl seçim Kurulu’nu ve İlçe Seçim Kurullarını tek bir oya sıkıntı vermemeleri için göreve davet ediyorum. Bütün görevlilere teşekkür ediyorum. Tarihi bir görevdir. Tek bir oyun dahi vebali üzerinizdedir. Tüm tutanakların girişinin yapılmasını sağlamanız görevinizdir. “

"Bu seçim bir tarafın kazandığı, bir tarafın kaybettiği bir seçim değildir. bu bir yerel seçimdir. İlk günden beri topluma verdiğimiz mesaj budur. Kontrol mekanizması görevi gören on binlerce arkadaşıma teşekkür ediyorum."

“Ben kimsenin hakkını yemem, hakkımı da yedirtmem.  Biz tutanaklara göre giriş yapmaya devam ediyoruz. Şu anda yüzde 76,1 giriş yaptık. Bizim oyumuz yüzde 50,41, rakibimin oyu 46,5’tir. Hiçbir manipülasyona izin vermendik. Ben takdir etmeyi ve takdir etmeyi bilirim ama tebrik edilmeyi de beklerim. “

“İstanbullu hemşerilerime ve emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Hep beraber bu akşam zihinlerdeki karanlığı bitirme ve barışma akşamıdır.”

“Süreç tamamlanmadan kazandık demesi ayıptır. Binali Yıldırım’ı devlet adamlığına davet ediyorum.”

İMAMOĞLU'NDAN ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ortak adayı Ekrem İmamoğlu, elindeki verileri paylaşmaya devam ediyor. İmamoğlu, yaptığı son açıklamada AKP'nin adayı Binali Yıldırım ile arasındaki farkın yüzde 5,25 olduğunu açıkladı.

İmamoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yaptığım uyarılardan sonra, tam 40 dakikadır veri akışı durmuş durumda.  Ben vatandaşlarımızı bilgilendirmek zorundayım. Yüzde 92-93’leri bulduktan sonra işleri daha da zorlaşacak, kafaları karışacak. YSK’yı görevde davet ediyorum. Vergilerimizle birlikte maaş alan AA’yı, göreve davet ediyorum. Bu milli bir sorumluluktur, lütfen hata yapmayınız, zira hak yemenize müsaade etmeyiz. Ben hak yemedim, hak yenilmesine de müsaade etmem.

Bizim farkımız ıslak imzalı verilerimize göre bizim verilerimize göre açılan sandık sayısı yüzde 60’a ulaşmış ve rakibimle aramızdaki fark lehime yüzde 5.25’tir.  60’a ulaşan verimize göre Benimle rakibim arasındaki fark yüzde 5.25’tir."

"KENDİ OYUM YÜZDE 53,2"

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında ellerindeki son sonuçları açıkladı. İstanbul'da sandıkların yüzde 27'sinden gelen verileri toparladıklarını belirten İmamoğlu, kendi oyunun yüzde 53,2 olduğunu söyleyerek, Binali Yıldırım'ın oyunun ise yüzde 44,1 oluğunu bildirdi.

Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Şu anda sandıklar kapanalı yaklaşık 3 buçuk saat oldu. Sayım işlemleri devam ediyor. Tutanaklar sistemlere giriliyor. Biz de sıkı bir şekilde sistemimizde süreci takip ediyoruz. Ancak yine ne yazık ki daha önceki seçimlerde de yaşadığımız gibi tek kaynaklı girişten dolayı çok enteresan verilerle yayınlar başladı.

YSK'nın uyarıyı bir, bir buçuk saat sonra yapması üzücü. Bizim sistemimizde her dakika oranımız yükseliyor. Kendi sistemimizdeki veriler yüzde 27,56 girişimiz var. İstanbul'la ilgili saat 22:00'ye kadar kesin sonuçların gelmesini beklemiyoruz.

Şu anda 27,6 girilen verilere göre, CHP adayı olarak ben oyum yüzde 53,2

Rakibimizinki ise yüzde 44,1. Anlık yansıtılan verilerde rakibimizin bir anda artış gözlemleniyor. Bu son veri tvlerden aldığımız yüzde 50,32

Enteresan birşekilde bir çok şehirde veri girişleri yavaşlarken İstanbul'da bir anda arttı. Biz de kendi sistemimizden gayet emin olarak takip ediyoruz. Her satırı dikkatle yazıyoruz. Varsa bir manipülasyon, AA'yı hassasiyete davet ediyorum verileri elden geçirsinler. Bizdeki veriler dörtte biri aşmış durumda biz öndeyiz demiyoruz ama veri vermeye mecbur kaldık.

Tekrar ediyorum ben bu veriyi paylaşmak zorunda kaldığım için paylaşıyorum. Bizim sayımını yaptığımız 27.6 sandıktan gelen sonuçlara göre oyumuz yüzde 53.2 rakibimizin oyu 44.1

"Bir anda yüzde 50'den sandık oranı yüzde 70'e fırladı. Biz hem YSK'yı hem de AA'yı görevini yapmaya davet ediyoruz."

İMAMOĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu, basın toplantısının ardından bir kez daha kameraların karşısına geçerek elindeki son verileri paylaştı. İmamoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Son verimiz yüzde 36.5 açılan sandık oranı 52.42 Ekrem İmamoğlu 44.84 Benim açıklamamdan sonra, YSK’nın verdiği veri akış hızı yavaşladı. Burada açık bir manipülasyon var. Lütfen İstanbul verileri denetlensin. Devletin kurumu AA’ya hassasiyete göreve, adaletli bir duruşa davet ediyorum."

İMAMOĞLU FOX TV'YE KATILDI

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yeni bir açıklama yaparak kazandığını yineledi.

Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı, işte İmamoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları:

Saat 08:15 sularında açıklama yapan İmamoğlu, İsmail Küçükkaya’nın ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu?’ sorusuna “İsmail Bey, karşınızda duruyor. Bizim verilerimize göre aramızdaki fark 26 bin 558. Ayrıca YSK’nin verilerinin 99.64’ü girilmiş. Ona göre de 27 bin 371 fark var” diye yanıt verdi.

İmamoğlu, Küçükkaya’nın “AK Parti iptal için adımlar atabilirmiş” yönündeki ifadesi üzerine de “İnşallah toplumumuzun kafasını karışacak, bir başka kutsal kurumumuzu daha lekeleyecek bir adım atmazlar. AA sonuç açıklamıyor ama sürekli tweet atıyor” dedi.

‘HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ’

İmamoğlu, seçim çalışmaları sırasında kendisine “Sana börek yaparım ama oy vermem ” diyen teyzeyi de ziyaret edeceğini belirtti. “Herkesi kucaklayacağız” diyen İmamoğlu, “Demokrasi gerçekten insana nefes aldırıyor. İnsan kendini mutlu hissediyor. Siyaset bir günde bırakılacakmış gibi yapılması gereken bir görevdir. Ben görevi aldım, ya göreve başlamalıyım” diye konuştu. Artık Anadolu Ajansı’ndan gelecek verileri umursamadığını belirten İmamoğlu, “Şurada birkaç gün boşluk bile İstanbul’a zarar” görüşünü dile getirdi.